met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

1 juli 2005

Brug Zutphen

Oude IJsselbrug Zutphen vier weken dicht voor opknapbeurt

De Oude IJsselbrug in Zutphen is de gehele maand juli afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Het 150 jaar oude bouwwerk krijgt een onderhoudsbeurt.

De Zutphense wethouder Luesink verwacht deze maand de nodige verkeersproblemen rond het Gelderse stadje. Het verkeer wordt omgeleid over de zuidelijker gelegen Nieuwe IJsselbrug, die volgens hem onvoldoende capaciteit heeft om al het verkeer op te vangen. Toch denkt hij dat dat probleem zichzelf op zal lossen. “Verkeer is net als water. Het zorgt er zelf voor dat het de makkelijkste weg vindt.”

Scheuren in dragers
Luesink hoopt dat vrachtwagens die in het noordelijk deel van Zutphen moeten zijn, omrijden via Deventer. De oude brug was door scheuren in de dragers al afgesloten voor vrachtwagens en landbouwverkeer. Die gebreken werden in februari al aangetroffen en provisorisch aangepakt. Volgens Luesink staan de werkzaamheden van deze maand al jaren op de agenda en zijn de scheuren niet de aanleiding. “Wel worden ze meegenomen met de werkzaamheden.” Waarschijnlijk komt er na de onderhoudsbeurt een definitief vrachtwagenverbod voor de brug.

Geen hinder voor treinen
Treinen richting Arnhem rijden over een spoorbrug die direct langs de Oude IJsselbrug ligt. Ze ondervinden volgens de wethouder geen hinder van de werkzaamheden. Ook voetgangers en fietsers hebben er nauwelijks last van. De brug blijft, op de nacht van 7 op 8 juni na, open voor hen. Wel merken omwonenden het een en ander van de opknapbeurt. Dag en nacht wordt aan de brug doorgewerkt.

bron: ANP

meer info: Rijkswaterstaat

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb