met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

5 juli 2005

Ancona Step-In: instapbad met actuele uitstraling
Eigentijds design voor alle leeftijden


Instapbaden voor ouderen blinken over het algemeen niet uit in schoonheid. Het zijn veelal functionele producten met een steriele ziekenhuissfeer. Duscholux ging de uitdaging aan om een instapbad te ontwikkelen voor de groeiende 50-plus markt, met als uitgangspunten: veiligheid, gebruiksvriende lijk, onderhoudsgemak, hoge kwaliteit, comfort en esthetische meerwaarde. Het resultaat is het ‘ANCONA Step-In’ bad, dat qua design alle leeftijdsgroe pen aanspreekt. Al voor de introductie werd het bad bekroond met de inter nationale ‘Design Plus’ prijs, vanwege de vormgeving, materiaalgebruik, ge bruikswaarde, de technische kwaliteit en de milieuvriendelijke aspecten.

Transparante toegangsdeur
‘ANCONA Step-In’ is een acryl bad met de afmetingen 1.800 x 800 x 460 mm. Blikvanger is de transparante toegangsdeur. In de zijwand van het bad is een uitsparing aangebracht in de vorm van een halve cirkel (diameter: 800 mm). In deze uitsparing past de transparante toegangsdeur, gemaakt van 10 mm dik veiligheidshardglas. De deur is 180 graden draaibaar en biedt daarmee een royale toegang. De deur opent en sluit uiterst licht dankzij de toepassing van een gasdrukveer en demper. Daardoor laat de deur zich met één hand openen en sluiten. De verchroomd metalen bevestigingsscharnieren van de deur zijn onopvallend in het baddesign geïntegreerd. Een ingebouwde veiligheidsver grendeling voorkomt dat de deur per ongeluk geopend kan worden.

Het bad zelf is voorzien van geïntegreerde armleggers, een royaal stavlak en heeft een bodemlengte van 1.280 mm voor optimaal ligcomfort. Voor extra comfort is het bad optioneel te voorzien van badgrepen en een whirlpool systeem.

Duschofill
Een nadeel van een instapbad is dat het bad pas gevuld kan worden, nadat de gebruiker in het bad heeft plaatsgenomen. Het Duschofill nekkussen biedt daarom juist in het Step-In bad een belangrijke meerwaarde. Tijdens het vullen van het bad stroom het warme water via het nekkussen over nek en schouders en zorgt voor een zachte massage. Overigens wordt het bad gelijktijdig ook gevuld door de aanwezige badkraan. Het kussen is heel gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen en laat zich gemakkelijk schoonmaken. Het Duschofill nekkussen is ook geschikt voor andere baden met een voldoende brede rand.

Het 'ANCONA Step-In' bad is ontwikkeld met het oog op comfort, design, veiligheid en bewegingsvrijheid. Het past daardoor prima bij de BellaVITA collectie van royale douchewanden, douchebakken en baden. Deze collectie biedt overigens niet alleen de 50-plus generatie vele mogelijkheden voor het inrichten van een hoogwaardige badkamer. Ook jongeren voelen zich aange sproken door het heldere, puristische design en het optimale comfort.

Het ANCONA Step-In bad is leverbaar, vanaf € 6.100,-

meer info: www.duscholux.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb