met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

12 juli 2005

'Nardini' serveert 'bellen' in Glaverbel glas

Het befaamde Italiaanse merk " Grappa Nardini " bestaat 225 jaar. Dat wilde de familie Nardini - eigenaars en beheerders van het bedrijf - vieren met een wel heel bijzonder cadeau aan zichzelf. Dit bestond uit een uiterst verrassende architectonische constructie van glas, naar een ontwerp van Massimiliano Fuksas en Doriana O. Mandrelli. Het was Glaverbel, Europees marktleider in gecoat glas, die bijdroeg tot de concrete vormgeving van dit prachtig project met de titel " Bolle ".

Dit heel aparte bouwwerk moet twee werelden uitbeelden : hoog in de lucht met twee glazen bollen op palen die een uitzicht van 360° bieden op het grandioze massief van Grappa en met ondergronds een auditorium voor 100 personen. Tussen de twee vloeit verlicht water als symbool voor de vluchtige lichtheid van alcohol. Voor Massimiliano Fuksas is deze architectuur een metafoor van het distilleerproces.

Voor het concept van deze bollen of " bellen ", die bestaan uit doorzichtige sferisch gebogen oppervlakken in dubbele beglazing, gebruikte de Sunglass Groep glas met pyrolitische coating van Glaverbel omdat het zo eenvoudig te verwerken is en sterk presteert.

Dit isolerend en gebogen glas is samengesteld uit een gelaagde buitenbeglazing, met een blad Planibel groen en een blad Sunergy blank. De combinatie van deze twee beglazingen waarborgt een uitstekende zonwering (ZTA = 25%) en een zeer geringe lichtreflectie (LR = 9%), allebei onmisbaar in deze context. Sunergy blank bleek de ideale oplossing vanwege enerzijds esthetisch aanzien en anderzijds technische kenmerken (onder meer met betrekking tot buigen en lagen). Bovendien voldeed Sunergy aan de functionele eisen (zonwering, geringe lichtreflectie) van dit bijzonder ambitieuze project.

Voor de binnenbeglazing was door de complexe architectuur van het gebouw ook glas nodig dat niet enkel gebogen en gelaagd moest kunnen worden, maar tevens voorzien moest zijn van een sterke, thermisch isolerende coating. De gelaagde oplossing die uit de bus kwam, is daarom samengesteld met 'Planibel G', dat - dankzij extra-isolerende eigenschappen - met een U-waarde van 1,5 W/(m2.K) het thermisch comfort in de ruimte verhoogt.

Met dit project bewijst Glaverbel opnieuw haar kennis op het vlak van de fabricage van beglazing voor alle mogelijke architectonische toepassingen: beglazing die elegant is en tegelijk beantwoordt aan de strengste technische eisen.

Voor meer informatie over de producten Sunergy en Planibel G, kunt u terecht op Yourglass of bij de dichtstbijzijnde technische en commerciële dienst van Glaverbel.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb