met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

19 juli 2005

LED verlichting openbare ruimte - Wereldprimeur met Philips lichtmasten

Op 14 juli nam de gemeente Ede vier nieuwe lichtmasten in gebruik.  Als eerste gemeente ter wereld plaatst Ede Philips lichtmasten met LED-technologie voor de verlichting van de openbare ruimte. Deze Equinox lichtmasten zorgen voor een betere verlichting en lagere onderhoudskosten.
 
Openbare verlichting
Voor de verkeers- en sociale veiligheid moet een openbare ruimte goed verlicht zijn. Hoewel armaturen en lampen de laatste jaren enorm verbeterd zijn, zocht Ede naar oplossingen voor nog beter licht en lagere onderhoudskosten. De oplossing lijkt gevonden. In de door Philips ontwikkelde Equinox lichtmasten zitten geen lampen maar LED's. LED staat voor Light Emitting Diode en wordt al jaren toegepast in huishoudelijke apparatuur en auto's. Nu zijn er ook high-power LED's van Philips die geschikt zijn voor de openbare verlichting van voetgangersgebieden en parken.

Equinox
De Equinox vormt met zijn geavanceerde krachtige LED-technologie in een voetgangersarmatuur een spectaculaire technologische doorbraak. De Equinox heeft alle voordelen van LEDs, waaronder een verhoogd rendement in combinatie met een geringere belasting van het milieu, lagere onderhoudskosten en het vervallen van kosten voor vervanging van lampen. De Equinox is tevens opmerkelijk qua design, met de speciale ultraslanke units en een moderne rechthoekige mast en uithouder. Bovendien schept de warmwitte kleurtemperatuur van 2700K tot 4000K een gastvrije ambiance die de sociale interactie in de stedelijke omgeving bevordert.

Drie á vier keer zo lang licht
De lichtmasten met LED hebben een zeer lange servicelevensduur (circa 50.000 branduren). Dit komt overeen met 12,5 jaar iedere avond licht, en dat is drie á vier maal zo lang als de lampen die nu in de gemeente branden. Van de vier lichtmasten wordt er één in het parkje in de Edendreef geplaatst en de andere drie aan de Paasbergerweg.

Ervaring
Door het project te monitoren doet de gemeente ervaring op voor de verlichting van de toekomst. De LED-technologie ontwikkelt zich namelijk steeds verder. De verwachting is dat in 2008 ook armaturen leverbaar zijn voor de woonwijken en ontsluitingswegen. LED-verlichting vervangt op den duur een groot deel van de lampen in de gemeente.
 
Over Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. is met een omzet van EUR 30.3 miljard in 2004 de grootste elektronicafabrikant van Europa en een van de grootste ter wereld. Het concern is actief op de drie sterk gerelateerde terreinen van gezondheidszorg, lifestyle en technologie, en heeft 159.700 werknemers in dienst, verspreid over meer dan zestig landen. Philips is toonaangevend op het gebied van medisch-diagnostische beeldvorming en patiëntenbewaking, kleurentelevisies, elektrische scheerapparaten, verlichting, en siliciumoplossingen. Philips staat genoteerd aan de New York Stock Exchange (symbool: PHG) en de beurs in Amsterdam
.

Voor meer informatie over Philips: www.philips.nl/nieuwscentrum/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

Innitac -only quality has a future

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb