met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

9 augustus 2005

Gevelplaten Hilton vielen door 'falende verankering'

De gevelplaten van het Hilton Hotel zijn in mei naar beneden gekomen doordat de verankering faalde.

Volgens de manager van het Rotterdamse hotel, R. Krygsman, zorgde het gewicht van de vier platen dat de verankering deze niet langer kon dragen, waardoor de gevelplaten naar beneden vielen. Het gehele hotel is inmiddels onderzocht en Krygsman liet maandag weten soortgelijke incidenten niet meer te verwachten.

Volgens de manager is het probleem niet specifiek voor het hotel, maar voor de manier waarop in de jaren zestig werd gebouwd. Het hotel liet alle gevelplaten aan de kant van de Coolsingel verwijderen uit angst voor meer vallende gevelplaten. De nieuwe gevelplaten worden meteen gemonteerd, nu het onderzoek van TNO naar de oorzaak van het incident is afgerond.

De natuurstenen platen vielen zaterdagnacht 21 mei naar beneden. Het ging om tien vierkante meter. Niemand raakte gewond, maar een voorbijganger werd op een haar na geraakt. De Coolsingel was enkele uren afgezet en over een afstand van 40 meter lagen witte brokstukken op straat. Het Hilton Hotel is in 1963 geopend. De bekende Rotterdamse architect Maaskant heeft het gebouw ontworpen. Het gebouw heeft de status van beschermd stadsgezicht.


Bron: ANP

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb