met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

15 augustus 2005

Onderzoek naar risico 165 platte daken in Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn telt 165 gebouwen met een plat dak dat het bij hevige regenval zou kunnen begeven. Een nadere inventarisatie moet duidelijk maken of er echt risico’s zijn.

De afgelopen jaren stortten op een aantal plekken in Nederland daken in van grote gebouwen, doordat er veel water op bleef staan na een hoosbui. Dat was aanleiding voor de rijksoverheid om alle gemeenten te vragen de situatie van vergelijkbare panden in kaart te brengen.

Apeldoorn heeft inmiddels een eerste inventarisatie gemaakt. Dat heeft een lijst opgeleverd van gebouwen die in theorie een risico kennen. Het gaat daarbij om publieksvoorzieningen (bijvoorbeeld gymzalen) en bedrijfspanden. Woningen en schuurtjes van particulieren vallen buiten de lijst. Het risico is afgeleid uit berekeningen ‘vanachter het bureau’ en op basis van luchtfoto’s, vertelt gemeentevoorlichter Pieter Bosveld. Hij stelt dat lang niet zeker is dat er ook echt sprake is van een gevaar. Als de gemeenteraad binnenkort 52.800 euro beschikbaar stelt, kan controle ter plekke plaatsvinden bij alle gebouwen. Als daaruit een werkelijk risico blijkt, neemt de gemeente contact op met de eigenaar om maatregelen af te dwingen.

De inventarisatie neemt ongeveer een half jaar in beslag.


Bron: De Stentor

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb