met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

19 augustus 2005

Slooptoeslag voor directeuren woningcorporatie

Directeuren van woningcorporaties die veel goedkope huurwoningen slopen of veel dure huizen laten bijbouwen of woningen laten verbouwen, krijgen een hoger salaris. Dat blijkt uit een onderzoek onder de vijftig grootste corporaties van de Volkskrant dat het blad vrijdag publiceerde.

De corporaties hanteren sinds begin dit jaar nieuwe regels voor de beloning van directeuren. De hoogte van het vaste loon wordt voor 40 procent bepaald door het aantal en de waarde van huizen 'in transitie', zo staat in de adviesregeling van de vereniging van woningcorporaties Aedes.

Dat betekent dat het loon deels afhankelijk is van het aantal woningen dat gesloopt, verbouwd of bijgebouwd wordt. De gemiddelde salariskosten van een directeur stegen in 2004 met 6 procent, terwijl bij de tien corporaties die de meeste huizen sloopten de kosten van de salarissen met 8,5 procent stegen.
De gemiddelde salariskosten bedragen ruim 170.000 euro per jaar. Volgens de Volkskrant hebben de corporaties de afgelopen twee jaar 35.000 goedkope huizen met een maandhuur tot 326 euro afgebroken. ,,Een ondernemende directeur neemt extra risico's'', aldus Aedes-voorzitter Van Leeuwen. ,,Daar is de beloning op gebaseerd. Bouwen en slopen vragen bovendien extra inspanningen en kwaliteiten.''

bron: ANP

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb