met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

14 september 2005

Glasschade als gevolg van spouwvocht is vanaf nu verleden tijd

Glasschade als gevolg van spouwvocht is vanaf nu verleden tijd

Spouwvocht is een bekende vijand van pas geplaatste ramen. Vervuild condenswater dat vanaf het kozijn over het glas loopt, kan etsen tot gevolg hebben. De ruit raakt daardoor beschadigd en moet in veel gevallen vervangen worden. Zonde van de tijd en van het geld, vinden de productinnovators van illbruck. Zij zijn op zoek gegaan naar een oplossing voor dit probleem. Na een intensieve voorbereidings- en testperiode hebben ze het gevonden: COCO Lateislabbe H-DP.

Waterafvoer naar de zijkant van het kozijn
In de productomschrijving staat COCO Lateislabbe H-DP vermeld als ‘een hard profiel met een zacht co-extrusie dubbelprofiel en een soepele regeneraatfolie.’ Een hele mond vol. Het belangrijkste en vernieuwende kenmerk van het product laat zich een stuk eenvoudiger omschrijven: de geïntegreerde watergoot. Die zorgt ervoor dat het spouwvocht naar de zijkant van het kozijn wordt afgevoerd. De ruit zelf blijft daardoor droog en beschadiging door vocht is verleden tijd.

Nog een vernieuwend kenmerk : oprolbaar hardprofiel
Een ander voordeel van het product is dat het door de verwerker zelf op maat kan worden geknipt. Door het product te knikken, ontstaat een hard hoekprofiel dat eenvoudig en snel gemonteerd kan worden. Het profiel wordt geleverd op rollen van 25 meter die simpelweg op iedere werkplek kunnen worden neergezet. Bouwbedrijven hoeven zich hierdoor niet meer druk te maken over planningen, logistieke handelingen en voorraden. Een dubbele besparing dus, in tijd en geld.

Flexibel in het gebruik
De profielen zijn verkrijgbaar in zwart, grijs en wit (RAL 9010) en kunnen zelfs bij lage temperaturen eenvoudig worden geniet, genageld en geschroefd. Door een tweede zachte lip aan de voorzijde van het profiel kan aan de voorzijde van het kozijn blind worden gemonteerd. De bevestigde slabbefolie is verkrijgbaar in breedtes van 15 tot 80 cm. Het nieuwe product van illbruck laat daardoor niets te wensen over voor professionals.

Bron: Illbruck Sealant Systems BV

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb