met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

22 september 2005

Innovatievoucher

Innovatievouchers definitief ingevoerd

Het kabinet wil in de komende jaren de innovatievouchers definitief invoeren. Een MKB-bedrijf kan met zo'n tegoedbon kennis inkopen bij een publieke kennisinstelling. Deze aanpak is succesvol, blijkt uit experimenten.
Dat schrijft minister Brinkhorst (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer.

Met de innovatievouchers wil het kabinet het midden- en kleinbedrijf (MKB) stimuleren gebruik te maken van de aanwezige kennis bij kennisinstellingen. Een bedrijf kan met een voucher bij universiteiten, hogescholen en instellingen als TNO voor 7.500 euro een onderzoeksvraag of kennisvraag uitzetten.
Uit een meting van het Centraal Planbureau blijkt dat acht van de tien vouchers worden gebruikt voor opdrachten die zonder voucher niet zouden zijn verleend. De proeven laten zien dat het MKB grote interesse heeft voor de vouchers. 92 van de eerste 100 uitgegeven kennisbonnen zijn gebruikt. Ook blijken gebruikers tevreden over de vormgeving van de voucher-regeling.

Verder blijkt dat met de vouchers een nieuwe groep MKB-ondernemers wordt bereikt, die niet eerder stimuleringsregelingen voor innovatie gebruikte.
Op basis van deze resultaten concludeert Brinkhorst dat de innovatievouchers leiden tot nieuwe vormen van innovatie in het MKB. Het voucherinstrument wordt daarom de komende periode uitgebreid. In oktober 2005 begint een derde experiment waarin 600 vouchers worden uitgegeven. Tijdens dit experiment kunnen MKB-bedrijven de bonnen ook inwisselen bij kennisinstellingen in Vlaanderen en het Duitse Noordrijn-Westfalen.

Bron: Persbericht ministerie van EZ

meer info: Regering.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb