met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

23 september 2005

Vernieuwend in de bouw

PSIBouw zoekt meer steun voor vernieuwingsinitiatieven in de bouw

PSIBouw zoekt vernieuwingsgezinde opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw. Zij zijn de partijen die er samen voor kunnen zorgen dat er duurzame bouwwerken tot stand komen die voldoen aan de wensen van opdrachtgevers en gebruikers, en dat tegen lage kosten. PSIBouw gaat partijen uit bedrijfsleven en overheid helpen het laatste stapje te zetten bij het realiseren van ideeën die in heel wat organisaties leven, maar nog niet gerealiseerd zijn.

Recent is een campagne begonnen om meer vernieuwingsinitiatieven in de bouwsector een kans te geven daadwerkelijk van start te gaan. Directeur Henk van der Horst: "We hebben natuurlijk al het nodige aan vernieuwingsprojecten in portefeuille. Maar we merken ook dat er meer initiatieven zijn in de bouwsector dan waar we nu zicht op hebben. Veel van die initiatieven komen kennelijk nog net niet van de grond. Daar gaan we dus bij helpen. En daarvoor is deze oproep bestemd." De campagne is begonnen met de plaatsing van een oproep in diverse bladen, zoals Cobouw en Binnenlands Bestuur.

Professionele organisaties in de grond-, weg-, en waterbouw, utiliteitsbouw en woningbouw kunnen bij PSIBouw voorstellen indienen die echt vernieuwend, concreet en praktijkgericht zijn. Daarbij gaat het om procesvernieuwingen, nieuwe ICT-toepassingen, aanbesteden, de levenscyclusbenadering van bouwprojecten, klantgerichtheid enzovoort. Het gaat dus niet om productvernieuwingen.

De zoektocht is ook gericht op vernieuwende projecten die al zijn uitgevoerd, en waarvan de partners de lessen willen leren.

Voorstellen die gehonoreerd worden leveren de indieners veel op: hulp bij de realisatie, bij onderzoek, kennis, publiciteit en waardering.

De voorstellen kunnen tot 21 oktober a.s. worden ingediend bij PSIBouw.
De voorwaarden staan op www.psibouw.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb