met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

1 oktober 2005

Maeslantkering met grote belangstelling gesloten

De testsluiting van de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg is zaterdagmiddag goed verlopen. Ruim 2500 mensen waren getuige van de proef die elk jaar voor het stormseizoen plaatsheeft, zo maakte een woordvoerder van Rijkswaterstaat bekend.

In de nacht van zaterdag op zondag om 03.00 uur gaat de waterkering weer open en kan het scheepvaartverkeer weer van en naar de Rotterdamse havens varen. De sluiting van de in 1997 opgeleverde waterkering is een imposant schouwspel. Gidsen van het informatiecentrum het Keringhuis gaven bezoekers tekst en uitleg over de werking van het bouwwerk.

Tegelijk met de Maeslantkering werd ook de Hartelkering in het Hartelkanaal tijdens een test afgesloten. Beide waterwerken vormen samen de Europoortkering, die een miljoen mensen in Rotterdam en omgeving beschermt tegen een stormvloed. Die komt eens in de vijf tot zeven jaar voor.

De Maeslantkering bestaat uit twee grote witte waterkerende 'deuren' of vakwerkarmen die bij een stormvloed in één keer de Nieuwe Waterweg afsluiten. De beweegbare 'armen', met driehonderd meter elk even lang als de Eiffeltoren, liggen bij normaal weer geparkeerd in dokken in de oevers. Computers sturen hen.


Auteur: ANP

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb