met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

2 oktober 2005

De Guso ring voor flexibele slangen

De Guso-ring maakt monteren flexibele slang eenvoudig

Het monteren van een slang over een aansluiting is niet altijd eenvoudig en soms tijdrovend. Tussen slangdiameter en aansluitmaat is nooit sprake van een groot verschil waardoor het schuiven van de slang over de aansluiting problemen op kan leveren vooral als "boven het hoof'd" gemonteerd moet worden en de slang inwendig wat geplooid is.

Daarvoor is nu de Guso-ring. Met de Guso ring maakt u eenvoudig een gladde en strakke aansluiting die u eenvoudig over de gladde aansluiting ( b.v. kanaalhulpstuk ) schuift. Door een aan de binnenzijde van de ring aangebracht keerkraag blijft de slang direct goed op de aansluiting zitten. Het gebruik van andere montagemiddelen zoals slangklemmen is volgens de fabrikant niet nodig. In uitzonderlijke gevallen kan de Guso-ring geborgd worden met een schroefje. Extra afdichting met een wikkel tape is mogelijk. Bij geïsoleerde slangen de isolatie volgens de voorschriften monteren.

Ten opzichte van een conventionele verbinding met een slang onstaat een zodanige tijdwinst dat vaak het dubbele aantal aansluitingen per uur gemaakt kan worden ( bron : fabrikant ).

Vooralsnog is de ring alleen leverbaar voor de diameter 125 mm hetgeen een belangrijke diameter is in ventilatiesystemen. Het is de bedoeling de range toekomstig uit te breiden met de diameters 100, 150, 160, 180, 200 en 250 mm.

Prijs per ring ( 125 mm ) : € 1,98 excl. BTW

meer info: Flexibele slangen

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb