met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

4 oktober 2005

Hogere kwaliteit door keurmerk BouwGarant

Deelname aan het keurmerk BouwGarant leidt tot een verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening bij bouwbedrijven. Dit is de belangrijkste conclusie uit onderzoek dat is verricht door Peter Jonker Marketing Consult BV.

De resultaten zijn gepresenteerd op het symposium Van product tot keurmerk dat 3 oktober jl. in het kader van het tienjarig bestaan van BouwGarant plaatsvond.

In 1995 is, op initiatief van het toenmalige NVOB, de Stichting BouwGarant opgericht met als doel een garantieproduct in de (ver)bouwmarkt te introduceren waarmee aannemers extra zekerheid konden bieden aan de consument. In 2002 is besloten het garantieproduct uit te bouwen naar een keurmerk.

Kwaliteitstoename
Deelnemers aan BouwGarant dienen vanaf de introductie van het keurmerk BouwGarant te voldoen aan een aantal criteria. Zo dienen zij te beschikken over de juiste diploma’s en verzekeringen, moeten alle afspraken met de klant schriftelijk worden vastgelegd en zijn zij verplicht de VerBOUWgarantie aan te bieden. De BouwGarant-aannemers worden door twee onafhankelijke instanties op de criteria getoetst.

De omslag van product naar keurmerk in 2002 heeft geleid tot een kwaliteitstoename van de BouwGarant-aannemer. Voldeed voor de introductie van het keurmerk circa 47 procent van de deelnemers aan de verschillende criteria.

Na 2002 was dit percentage gestegen naar 89 procent. Belangrijkste oorzaak voor deze stijging is het toetsings - en sanctiebeleid dat in 2002 is ingevoerd. Bovendien krijgen bedrijven ondersteuning om de bedrijfsprocessen op het gewenste niveau te krijgen. Inmiddels zijn 2.000 BouwGarant-aannemers in Nederland actief.

Duidelijk herkenbaar
Gert-Jan van Ingen, voorzitter van BouwGarant, benadrukt het belang van BouwGarant voor opdrachtgever én aannemer: “In de huidige markt waarbij de consument zich - terecht – kritisch opstelt en waarbij de markt wordt overspoeld met aanbieders, is BouwGarant duidelijk herkenbaar. Voor de aannemer is BouwGarant hét instrument om de activiteiten op een hoger plan te krijgen en zich te onderscheiden in de markt”.


Bron: Stichting BouwGarant

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb