met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

6 oktober 2005

KWC Eve; fascinerend spel van licht en water
Design keukenkraan met uittrekbare spoeldouche én lichtbron


Kranenfabrikant Hansa introduceert KWC Eve. Een keukenkraan die niet alleen in uiterlijk, maar ook in functie een aantal verrassende extra’s biedt. KWC Eve integreert de noodzakelijke water- en lichtfuncties in de keuken in één product. Intrigerend design voor een fascinerend en functioneel spel van licht en water. Bekroond met de Red Dot Design Award 2005.

KWC Eve herbergt in de draaibare uitloop een onzichtbaar verborgen spoel-douche. Het uiteinde van deze douche is voorzien van een transparante ring met LED-verlichting. Met een druk op de knop, die zich op de spoeldouche bevindt, wordt de lichtstraal geactiveerd. Zo worden de spoelbak en het werkblad functioneel verlicht. De lichtbron kan separaat geactiveerd worden, maar ook in combinatie met de waterstroom. Daarmee zorgt KWC Eve voor een fascinerend spel van licht en water, dat doet denken aan een intrigerende plasmastroom.

Slanke allure
Het design van KWC Eve kenmerkt zich door slanke allure. De hoge gebogen kraan heeft een ononderbroken, vloeiende belijning. Een storende verdikking aan het uiteinde van de uitloop - veelal onontkoombaar bij kranen met een spoel douche - ontbreekt. KWC Eve is vloeiend glad en slank tot in de kleinste details. Het ontbreken van de verdikking biedt niet alleen esthetische meerwaarde maar ook praktisch gemak. Rondom uitstulpingen en verdikkingen ontstaat namelijk gemakkelijk kalkaanslag. Dankzij de vormgeving zijn de kraan en de uittrekbare douche eenvoudig schoon te maken. Met één handbeweging wordt de spoel douche eenvoudig uitgenomen en teruggeplaatst.

Veilig
De designers van KWC Eve stonden voor de uitdaging de slank gebogen kraan te voorzien van een uittrekbare Neoperl-slang voor zowel de water- als de stroom toevoer bevat. De oplossing werd gevonden in een slang met twee lagen waardoor de water- en stroomtoevoer hermetisch van elkaar gescheiden zijn, voor een veilige werking. De slang is verbonden met een speciaal ontwikkeld aansluit element dat de toevoer van water en elektriciteit naar de verschillende technische componenten stuurt. De LED-verlichting in het uiteinde van de spoeldouche zorgt duurzaam voor een energiezuinige werking met een hoge lichtcapaciteit. De aansluiting op het elektriciteitsnet gebeurt via een laagspanningsadapter van 12 volt.

KWC Eve is verkrijgbaar in verchroomd messing of roestvrij staal. Beide varianten zijn beschikbaar met of zonder licht, vanaf € 403,50 (excl. BTW).

Meer informatie op website www.hansa-nederland.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb