met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

7 oktober 2005

Slim bouwen

SLIM MET DE TIJD MEE - een frisse kijk op het bouwproces

De nieuwe publicatie Slimbouwen® biedt een nieuwe, frisse kijk op het bouwproces. Volgens de auteur Jos Lichtenberg sluit het traditionele bouwen inmiddels totaal niet meer aan op de maatschappelijke vraag.

Slimbouwen® is enkele jaren geleden gepresenteerd als strategie om maatschappelijke problemen, die door de bouw zijn veroorzaakt, integraal aan te pakken.

Juist kwaliteiten zoals flexibiliteit, transport- en energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot zijn punten die in deze moderne tijd extra aandacht verdienen in de bouw. Het mooie is dat alles binnen Slimbouwen® gepaard gaat met een grote efficiencyslag, waardoor ook kostentechnisch grote voordelen zijn te behalen. Kortom: meer kwaliteit voor minder geld!

Auteur Jos Lichtenberg legt het concept Slimbouwen® in zijn boek uit en besteedt met name aandacht aan de rol van de installatietechniek, in het bijzonder leidingsystemen. Het is dan ook niet vreemd dat de hoofdstukken in Slimbouwen® titels dragen als misleiding, rondleiding en handleiding.

Lichtenberg benoemt hierin onder andere enkele eye-openers en denkfouten van het traditionele bouwen. Tevens biedt hij een praktische handreiking door middel van concrete oplossingen en een kijkje in de keuken bij lopende projecten. Tot slot werpt hij een blik op de toekomst.

Op 17 oktober wordt het boek gepresenteerd tijdens de werkconferentie Slimbouwen® van de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG).

Over de auteur:
Prof.dr.ir. Jos Lichtenberg, hoogleraar Bouwproductontwikkeling aan de TU Eindhoven, draagt reeds enkele jaren het Slimbouwen®-concept uit en brengt het verder tot ontwikkeling. Tot voor kort leidde hij A+, een adviesbureau op het gebied van bouwinnovatie en energie. Sinds 1 oktober jl. is Lichtenberg tevens werkzaam als hoofdredacteur van het vakblad Puur Bouwen.

Bestelgegevens
Auteur : Prof.dr.ir. Jos Lichtenberg
Verschijning : 17 oktober 2005
ISBN : 90-75365-74-8
Pagina’s : 164, geïllustreerd
Prijs : € 39,95. Prijs is incl. btw en excl. portokosten.

Slimbouwen® is te bestellen bij:
Uitgeverij Æneas,
Postbus 101,
5280 AC BOXTEL,
tel. 0411-65 00 83,
e-mail: boeken@aeneas.nl.

Raadpleeg voor meer informatie onze website: www.aeneas.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb