met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

10 oktober 2005

Warmte-isolerend 1,1-glas overtuigt door neutralere kleur
SILVERSTAR ENplus: elegante street-appeal en een hoge lichttransmissie

Of het nu gaat om gekleurde folies, in zeefdruk of digitaal bedrukte glasproducten: als decoratief element in de architectuur legt gekleurd glas nieuwe accenten. Anderzijds is er grote vraag naar glas met een neutrale kleur. Dat geldt in het bijzonder voor de bouw van woningen, maar ook voor die van utiliteits gebouwen. Met het nieuwe warmte-isolerende 1,1-glas SILVERSTAR ENplus biedt EUROGLAS een coatingdesign aan dat een buitengewoon neutrale kleur met uitmuntende technische waarden combineert. Resultaat: een elegante street-appeal bij een hoge lichttransmissie en extra warmtebesparing.

De innovatie ENplus uit het assortiment warmte-isolerend SILVERSTAR-glas combineert uitstekende energie-eigenschappen met een briljant buitenaanzicht: het coatingdesign bestaat uit een combinatie van flinterdunne zilver- en metaaloxidecoatings zorgt voor een elegante aanblik van het glas met een neutrale kleur. Bij het passende weer ondersteunt deze aanblik de weergave van de natuurlijke hemelkleuren. Daarnaast wijst de uiterst hoge kleurweergave-index Ra van 97 percent erop dat de kleuren van voorwerpen achter het glas vrijwel onveranderd waargenomen worden. Deze onvervalste kleurweergave is te danken aan het aanzienlijke lichtaandeel van 80 procent dat de ruimte binnen raakt. Een nog hogere lichttransmissie kan worden gerealiseerd in combinatie met het extra helder floatglas EUROWHITE. Voor een gewenste lichtinval van 90 procent en meer verdient de combinatie met reflectiewerend LUXAR-glas aanbeveling. Niet alleen heeft het glas overtuigende optische eigenschappen, met een gegarandeerde warmtedoorgangscoëfficiënt Ug 1,1 W/qmK is het volgens de nieuwe Europese norm (DIN EN 673) een echte energiebespaarder. Het winnen van passieve zonne-energie dankzij de geoptimaliseerde totale energiedoorlatendheid van 60 procent (DIN EN 410) zorgt voor een aangenaam wooncomfort.

Het neutraal gekleurde SILVERSTAR ENplus wordt ingedeeld bij het hoogtechnologische allround glas. Met zijn topwaarden op het vlak van warmte-isolatie en de onbetwist neutrale aanblik is het glas geschikt voor zowel de bouw van woningen als de bouw van utiliteits gebouwen. De uiteenlopende prestaties van het glas worden nog aangevuld door zijn geluidsisolerende werking en veiligheidsfunctie.

Voor meer informatie:
EUROGLAS

Agentuur BeNeLux
NL-4851 Ulvenhout
Tel. 076-560 09 35
Fax 076-561 35 74
E-mail: EUROGLAS@cf.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb