met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

21 november 2005

Innovatief Glaverbel wordt beloond: EnergyNT

Batimat - de belangrijkste bouwbeurs in Europa - organiseert tweejaarlijks een Innovatiewedstrijd, de Concours de l'Innovation. De zilveren medaille in de categorie " Kozijnen-Sluitwerk-Zonwering " ging deze keer naar Glaverbel, voor EnergyNT.

Glaverbel wint Batimat innovatieprijs

Batimat 2005 - Innovatieprijs
Prijs toegekend aan de EnergyNT beglazing

Denis Ramboux,
Product Manager Float & Coatings Glaverbel

De prijsuitreiking vond plaats op 7 november in het stadhuis van Parijs, in het bijzijn van de leden van de jury, vertegenwoordigers van de Franse bouwsector en een vertegenwoordigster namens de burgemeester van Parijs.

EnergyNT, de eerste hardbare beglazing met een dubbele gebruiksfunctie
EnergyNT is glas met een coating (zie 1) waarin thermische isolatie en een verbeterde zonwering gecombineerd worden. Het bijzondere aan deze onder vacuüm aangebrachte coating is dat glasverwerkingsbedrijven deze zelf kunnen harden (zie 2). Het innovatieve EnergyNT is daarmee de eerste multifunctionele hardbare gecoate beglazing (een combinatie van verbeterde isolatie en versterkte zonwering) op de markt. Het onmiskenbare voordeel van dit product is dat de verwerkingsbedrijven hun hardingsovens optimaal kunnen benutten en tegelijkertijd zeer korte leveringstermijnen kunnen aanbieden.

Nog veel andere voordelen
EnergyNT heeft een neutraal aspect en is in dat opzicht identiek aan zijn niet-hardbare naamgenoot EnergyN, zodat beide versies in één en dezelfde gevel kunnen worden gecombineerd, al naargelang de behoefte. Wat de prestaties betreft, isoleert EnergyNT thermisch uitstekend tegen de kou, met een isolatiewaarde die gaat tot 1,1 W/( m2.K). De zonnefactor bedraagt 45, waarmee 55% van de zonnewarmte geweerd wordt. Ook voor andere vormen van verwerking, zoals buigen of zeefdruk is deze beglazing uitermate geschikt.

"Deze prijs onderbouwt het innovatiebeleid, onder meer op het vlak van coatings, dat Glaverbel al vele jaren doelbewust voert" verklaarde Arthur Ulens, CEO van Glaverbel. Sinds de lancering enkele maanden geleden wordt EnergyNT in een snel toenemend tempo toegepast in grootscheepse projecten zoals Riverside II in Dublin, de luchthaven van Warschau en ook nog Ikea in Gdansk (Polen). Een overtuigend bewijs dat het product aanslaat.

  1. De coatings bestaan uit metaaloxiden die worden aangebracht op het glas om de warmte-isolerende eigenschappen of het weren van zonnewarmte te verbeteren.
  2. Harding is een procédé dat bestaat uit een snelle afkoeling van het glas nadat het tot circa 600°C werd verhit, om het op die manier beter bestand te maken tegen fysische en thermische schokken.

Glaverbel, een Europese leider in vlakglas
Glaverbel is de Europese tak van AGC (Asahi Glass Company, Japan), grootste glasgroep van de wereld. Glaverbel is producent en marketeer van basisglas (float, glas met coatings, figuurglas, gelaagd glas en spiegels in grote afmetingen) en veredeld glas (glas voor de bouw, glas en spiegels voor de meubelsector en binnenhuisinrichting, brandwerend glas, glas voor het transport en bepaalde industriële sectoren).

De onderneming werkt met 16 floatfabrieken en zowat 120 productiesites gespreid over heel Europa, van Spanje tot Rusland. Via een internationaal netwerk van agentschappen is ze commercieel actief in de hele wereld. Door een beleid van permanente R&D is Glaverbel Europees leider in geavanceerde glastechnologieën (gecoat glas, glas met complexe structuren, enz.).
Samen met de zustermaatschappij AGC Automotive Europe, gespecialiseerd in autoglas, stelt Glaverbel tegenwoordig ongeveer 16.300 personen tewerk en boekte, in 2004, een omzet van bij de 2 miljard EUR.

meer informatie: Yourglass

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb