met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

23 november 2005

Lasnormen bij NEN

NEN-bundel 18 voor lassen herzien

De bundel uit 1998 met normen voor het lassen van metalen is herzien. Hij sluit weer helemaal aan bij de nieuwste internationale normen.

Voor het handhaven van de kwaliteit van laswerkzaamheden en lasverbindingen zijn normen opgesteld. Om te voldoen aan ISO 9001 passen bedrijven waar laswerkzaamheden plaatsvinden deze normen vaak toe. Ook opdrachtgevers verwijzen bij het uitbesteden van laswerk in toenemende mate naar deze normen.
De normen zijn gebundeld in NEN-bundel 18 'Normen voor lassen van metalen'.

Herziening van de bundel was noodzakelijk omdat diverse Europese normen zijn herzien en nu als internationale ISO-norm zijn gepubliceerd. Deze normbundel bevat een selectie van Nederlandse, Europese en internationale normen voor lassen van metalen. Daarbij ligt het zwaartepunt op de normen voor kwaliteitsborging van laswerkzaamheden en gelaste constructies, kwalificatie van lassers en goedkeuring van lasmethoden. De meeste in deze bundel opgenomen normen zijn gepubliceerd in de Nederlandse taal. Enkele normen zijn ook van toepassing op solderen en andere verwante processen.

De selectie is gemaakt op basis van het belang voor de gemiddelde gebruiker. De bundel is tevens een nuttig hulpmiddel voor diegenen die een opleiding of cursus op lasgebied volgen. Zeer specialistische normen of normen die slechts door een beperkt aantal gebruikers worden toegepast zijn niet in deze bundel opgenomen. Te denken valt daarbij aan normen voor toevoegmaterialen en lasapparatuur.

meer info: NEN

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb