met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

30 november 2005

Nieuwe Kaart van Nederland

Uitvoering bouwplannen blijft bottleneck
blijkt uit de Nieuwe Kaart van Nederland

Nederland maakt veel plannen maar de uitvoering blijft een bottleneck. In de woningbouw blijft éénderde er in steken. Liefst 10 procent van Nederland gaat tot 2015 op de schop.

Dit blijkt uit een vergelijking van de nieuwste editie van de Nieuwe Kaart van Nederland met de eerste uitgave van acht jaar geleden. De plannen bevatten 33.000 hectare nieuw bedrijventerrein waarvan 7400 hectare uit herstructurering bestaat. De Nieuwe Kaart van Nederland is een samenwerkingsproject van het Nirov en VROM.

De Nieuwe Kaart van Nederland geeft een totaaloverzicht van alle beschikbare ruimtelijke plannen. De kaart is naast een hulpmiddel voor professionals in de ruimtelijke ordening bij het maken van ruimtelijke analyses en afwegingen ook bedoeld om de burger inzichtelijk te maken waar de nieuwe plannen komen. In totaal zijn 270.000 van de 706.000 woningen uit de plannen uit 1997 nog steeds niet gebouwd. Ook voor andere functies is de planuitvoering een probleem.

Inmiddels staan er 931.000 woningen op de Nieuwe Kaart, waarvan 605.000 (dat is 65 procent) buiten het bestaand stedelijk gebied zijn gepland. De tijd van de grote Vinex-locaties is voorbij. Vooral in Noord-Brabant worden opvallend veel kleinere woningbouwlocaties gepland.

In Noord-Nederland zijn het juist de grote plannen die opvallen (Blauwe Stad, Meerstad, Leeuwarden Zuid, Wieringer Randmeer).

meer info: De Nieuwe Kaart van Nederland

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb