met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

11 december v2005

Lighthouse® dakwoningen

Lighthouse - De Meeuw - Vlasblom

Initiatief van De Meeuw en Vlasblom Projectontwikkeling:
Lighthouse®, een generieke oplossing voor een specifiek probleem

Ruimte is schaars, zeker in de binnensteden. Betaalbare (starters)woningen zijn ronduit zeldzaam. De Meeuw Bouwsystemen en Vlasblom Projectontwikkeling komen met een hoogst markante oplossing: seriematig geproduceerde dakwoningen voor binnenstedelijke gebieden. De laatste pilotwoning in Groningen werd eind november verkocht.

Het nieuwe fenomeen Lighthouse staat voor ‘wonen op het tweede maaiveld’. Het concept is ontwikkeld door de grote vraag naar kleine en comfortabele woningen in onbenutte ruimten in de binnensteden. Na de proef in Groningen is de samenwerking tussen de twee initiatiefnemers geformaliseerd. De Meeuw Bouwsystemen gaat de dakwoningen in serie produceren. Mogelijk nieuwe ‘standplaatsen’ van de dakwoningen zijn te verwachten in de G-30 (de 30 Nederlandse gemeenten met de grootste herstructureringsopgave).

Over Lighthouse
Lighthouses zijn zelfstandige dakappartementen van drie verdiepingen met een eigen dakterras (15 m2). Het bruto vloeroppervlak van de koopwoningen is 60 m2. De compacte en comfortabele appartementen worden kant en klaar in drie modules bij De Meeuw gemaakt. De werkwijze maakt de woningen betaalbaar en reduceert de bouwtijd ter plekke. Het concept maakt plaatsing op zeer veel locaties in binnensteden mogelijk. Naar keuze zijn er meerdere buitenbekledingen (hout, kunststof, zink, gaas met begroeiing, staal).

Pilot Groningen: op dak van bestaand gebouw
De eerste vier prototypen van de miniwoningen in de Groningse Rabenhaupstraat zijn gerealiseerd op het dak van een bestaand gebouw. De koopprijzen varieerden van EUR 129.000 tot EUR 180.000 v.o.n. (vrij op naam).
De snelle verkoop bevestigt de marktpotentie.

Met name de vormgeving, gebruiksmogelijkheden en de interessante aankoopprijs van de compacte maar luxe afgewerkte appartementen worden gewaardeerd. Doelgroepen van de dakwoningen zijn singles, jongere stellen zonder kinderen en ouderen die in de stad een pied à terre wensen.

Nieuwe Lighthouse-projecten
De samenwerkingsovereenkomst tussen De Meeuw en Vlasblom betekent onder meer dat De Meeuw vanaf december 2005 een nieuwe serie Lighthouses gaat bouwen. De ambitie is de prefab-dakwoningen in Nederland en Europa in de markt te zetten. Met een aantal gemeenten en vastgoedeigenaren zijn De Meeuw en Vlasblom reeds in gesprek over nieuwe Lighthouse-projecten. De verwachting is dat vanaf 2006 de eerstvolgende projecten in binnen- en buitenland worden gerealiseerd.

meer info: De Meeuw - Vlasblom Projectontwikkeling - Lighthouse

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb