Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 januari 2006

HansaVarox – Nieuwe standaard in inbouwsystemen voor kranen

Functionaliteit, flexibiliteit en snelheid bij installatie en montage

Met HansaVarox introduceert Hansa Nederland een nieuwe standaard voor de inbouw van kranen. HansaVarox biedt de installateur voordelen op het gebied van functionaliteit, flexibiliteit, snelheid en onderhoudsgemak. HansaVarox biedt ook esthetisch voordeel omdat aanzienlijk kleinere rozetten gebruikt kunnen worden.

HansaVarox is een flexibel systeem.
De basiseenheid en de afbouwset zijn van elkaar ge schei den en kunnen los van elkaar aangeschaft, geïnstalleerd en gemonteerd worden. Dit biedt vooral in projecten grote voordelen, omdat slechts de voordelige basiseenheid in de ruw bouw wordt geïnstalleerd. Dit scheelt in kosten van de ruwbouw en beschermt tegen bescha di ging en diefstal tijdens de ruwbouwfase.Flexibiliteit met Multifix
Het Multifix-bevestigingsysteem maakt de montage van de basiseenheid, voor of in de wand, tot kinderspel. Op de basiseenheid bevinden zich multifunctio nele bevestigingspunten. Deze maken montage in elke situatie mogelijk, om het even met welke schroef en ongeacht de inbouwdiepte. De inbouwdiepte in de wand is met een speelruimte van 83 tot 108 mm flexi bel. Bovendien kan HansaVarox 90°

Zekerheid en veiligheid
HansaVarox biedt meer veiligheid en zekerheid dankzij een optimale afdichting, geluidsont kop peling, afscherming en vereenvoudigd onderhoud. HansaVarox is volledig waterdicht en beschermd de inwendige delen optimaal. Ook dringt geen water door in het metsel- of tegel werk. Eventueel condenswater stroomt naar voren en naar buiten, via een opening in de rozet. Rubber ringen tussen montagebox en messinghuis zorgen voor een optimale geluiddemping.

B-Lock voor snelle installatie
Het waterdicht aansluiten van het functionele binnenwerk (thermostatisch regeldeel of stuurpatroon voor een éénhendelmengkraan) in de basiseenheid, is een kwestie van enkele seconden, dankzij het nieuwe ‘B-lock’ vergrendelsysteem. B-Lock werkt als een bajonet sluiting waarmee het binnenwerk, zonder schroeven, snel en een voudig op de grondplaat wordt bevestigd. Ook de afpersstop (tevens geschikt voor door-spoelen) werkt snel en probleemloos. Een terugslagklep en beluchter voor de leidingen zijn geïntegreerd, conform DIN EN 1717. Daarmee is montage van een extra rozet overbodig.

Snel omwisselen
De demontage van het binnenwerk is net zo eenvoudig als de installatie. Alle belangrijke functies van HansaVarox zijn in het functionele binnenwerk geïntegreerd. Bij onderhoud, of bij het wisselen van mengkraan naar thermostaatkraan of vice versa, kan de installateur alle benodigde techniek eenvoudig via de voorkant bereiken.

Decor afbouwset met minimale diameter
Na het vergrendelen van het binnenwerk behoeft slechts de decor-afbouwset gemonteerd te worden. De toe te passen decorrozetten kunnen een sterk geminimaliseerde afmeting hebben met een buitendiameter van slechts 135 mm (nauwelijks groter dan een CD). Daardoor blijft het beeld in de badkamer rustig en elegant. Zo draagt HansaVarox bij aan nieuwe designmogelijk heden in de badkamer. Nieuw op de decors is de Softpush hydraulische omstelling voor geruisarm en comfortabel omstellen.HansaVarox is direct leverbaar.

Meer informatie op website www.hansa-nederland.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl