Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 januari 2006

In Detail: vrijstaande huizen

In het boek In Detail: Single Family Houses - onder redactie van Christian Schittich geschreven - wordt duidelijk wat de meerwaarde is van een architect binnen particuliere woningbouw. De beschrijving van 22 eigentijdse woningen geven zowel ontwerpers als particuliere opdrachtgevers een schat aan inspiratie en informatie opdoen voor de bouw van een vrijstaand huis.

De vrijstaande woningen worden volledig beschreven, waarin functionaliteit en ontwerp voorop staan. Details en indeling worden beschreven met het oog op het geven van een inspiratiebron voor toekomstige bewoners en ontwerpers.

Christian Schittich verbaast zich over de discrepantie tussen enerzijds de wil van mensen die op het gebied van elektronica of mobiliteit het nieuwste van het nieuwste willen, maar anderzijds in een gedateerde woning willen wonen. In de meeste Europese landen wordt slechts in 20 % van de woningbouwprojecten architecten ingezet, in de overige gevallen kiest de opdrachtgever voor een cataloguswoning of laat een aannemer maar zijn gang gaan. Met dit boek probeert hij de particuliere opdrachtgever te inspireren tot meer.

In Detail: Single Family Houses, onder redactie van Christian Schittich. Uitgeverij Birkhauser, Engelstalig, 192 pagina’s, hardcover. Prijs: 65 euro. ISBN:3-7643-7277-X

Bron: Cobouw
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl