Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

16 februari 2006

Sirena Gunneman

Optische explosieveilige signalering volgens de nieuwe ATEX normering

Sirena, fabrikant van optische- en akoestische signalering, is al jaren bekend om o.a. haar kwalitatief hoogwaardige zwaai-, knipper- en flitslampen, LED-lampen, industriële sirenes, hoorns en bellen.

Bij vele chemische en industriële processen komt een hoge concentratie brandbaar gas, damp of stof vrij, waardoor een explosieveilige signalering is vereist. Sirena biedt voor deze situaties explosieveilige signaalarmaturen, waarbij de armaturen zijn geplaatst in een behuizing die in staat is de druk die wordt ontwikkeld bij interne explosies te weerstaan. Tevens beschermt de behuizing tegen geleiding van binnenuit naar de explosiegevaarlijke omgeving.

Sirena heeft een compleet nieuw assortiment optische signalering ontwikkeld, voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen (EX). Deze explosieveilige signaalarmaturen zijn gecertificeerd volgens de ATEX richtlijn 94/9/EG, norm EN50014 – EN50018. De behuizing van de armaturen is vervaardigd uit een aluminium-legering, kopervrij, en behandeld met polyesterlak in RAL 3020. De buitenste kap bestaat uit boorsilicaatglas en de binnenste kap uit polycarbonaat. De beschermingskorf om de buitenste kap is van rvs materiaal. Deze armaturen kunnen volgens EN60079-10 en EN50281-1-1 worden toegepast in zone 1, zone 2, zone 21 en zone 22.

De armaturen zijn leverbaar als zwaailamp, knipperlamp, flitslamp of conitu-uitvoering, met verschillende lichtbronnen (gloei, halogeen, xenon, LED), in 6 verschillende kleuren en diverse spanningen (van 12V – 240V AC/DC).

bron: Gunneman BV
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl