Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

27 februari 2006

Files

Stroom aan ideeen om de files op te lossen

Automobilisten hebben deze week massaal gereageerd op de vermeende oproep van Rijkswaterstaat om oplossingen aan te dragen voor de aanpak van de files.

Aanleiding waren berichten in diverse media dat Directeur Generaal Bert Keijts maandagavond in een interview met BNR Laat een dergelijk oproep zou hebben gedaan. In het bewuste interview reageerde Bert Keijts positief op het idee om weggebruikers suggesties te vragen voor het verminderen van de files. Voortvarend berichtten diverse media over de "oproep", die Keijts dus in feite niet zelf heeft gedaan. Daarop volgde een stroom van reacties.

Rijkswaterstaat maakt als uitvoeringsorganisatie echter geen beleid voor filebestrijding. Daarvoor is het ministerie verantwoordelijk. Wel neemt Rijkswaterstaat maatregelen om verkeershinder bij wegwerkzaamheden te beperken. Rijkswaterstaat zet ook gebruikersonderzoek en klantenpanels in en maakt op die manier gebruik van de kennis bij automobilisten. Daarnaast worden ideeen die binnenkomen bij de Rijkswaterstaat-informatielijn in overweging genomen.

Minister Peijs inventariseert momenteel binnen V&W creatieve idee_n voor de korte termijn fileaanpak. In maart worden de kansrijke idee_n door haar beoordeeld. Pas daarna bekijkt de minister of ook externen betrokken kunnen worden bij het aandragen van idee_n voor de bestrijding van de files op de korte termijn. Dit alles met het doel om extra files in de komende drukke onderhoudsjaren tot een minimum te beperken.
Alle binnengekomen (serieuze) reacties op de "oproep" worden door Rijkswaterstaat gebundeld en aan de minister aangeboden.

meer info: Verkeer & Waterstaat
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl