Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 maart 2006

AGPO Ferroli MegaLijn: warmte en comfort voor wie méér wil

AGPO Ferroli - onderdeel van de multinational Gruppo Ferroli in Italië – en leverancier van cv-ketels, zonlichtsystemen, warmteterugwinsystemen en warmtedistributiesystemen presenteert tijdens de VSK beurs 2006 onder andere de nieuwe Megalijn: de MegaDens, de MegaLux en de MegaStar. De nieuwe stijlvol vormgegeven stand van AGPO Ferroli is te vinden in hal 3, stand A024.

AGPO Ferroli MegaDens: hoog rendement, hoog comfort

Volop warmte en warm water; dat levert de AGPO Ferroli MegaDens hoogrendement combiketel. De MegaDens is leverbaar in drie CW-klassen en twee rendements-uitvoeringen: MegaDens 3, MegaDens 4, MegaDens 5, MegaDens 4SHR en MegaDens 5SHR. De aanduiding SHR staat voor Super Hoog Rendement en kenmerkt zich door een zeer hoog tapwaterrendement. De SHR-typen bieden een uitstekende oplossing als voldaan moet worden aan de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) die sinds 1 januari verlaagd is naar 0,8. De MegaDens levert tot 15 liter warm water van 40°C per minuut.

AGPO Ferroli MegaLux: warmte en comfort voor wie méér wil

De AGPO Ferroli MegaLux is een reeks zeer complete hoogrendementsketels voor de veeleisende consument, die comfort voorop stelt. De MegaLux is uitermate geschikt voor luxere en grotere woningen. De MegaLux is leverbaar in drie uitvoeringen: MegaLux 5 (combiketel zonder boiler), MegaLux 6 (combiketel met ingebouwde boiler) en MegaLux A (soloketel). De MegaLux 6 is met zijn CW6 label zonder meer het raspaardje in ons assortiment van combiketels. De ketel levert tot wel 20 liter warm water van 40°C per minuut. Dankzij zijn slanke formaat neemt de MegaLux 6 geen extra ruimte in beslag en kan probleemloos op de plaats van een bestaande ketel geïnstalleerd worden.

MegaLux A: topketel
Voor prestaties van een absoluut topniveau heeft AGPO Ferroli haar paradepaardje, de MegaLux A ontwikkeld. Met een Aquaforte AF120 boiler levert de MegaLux A maar liefst 25 liter warm water van 40°C per minuut levert. Deze topketel is uitgerust met een modulerende cv-pomp en bespaart daarmee ook nog eens op elektrische energie. Goed voor het milieu en de portemonnee!

Kenmerken MegaDens en MegaLux: eindeloos warm water
Dankzij de toepassing van beproefde AGPO Ferroli technieken, zoals de aluminium warmtewisselaar en de keramische brander, zijn de MegaDens en MegaLux stuk voor stuk uiterst betrouwbare producten. Ze hebben een compact formaat en zijn licht in het gewicht, waardoor ze vrijwel overal te plaatsen zijn. Daarnaast zijn de MegaDens en MegaLux voorzien van een fraaie mantel in een tijdloos mooi Italiaans design. Beide ketels zijn standaard geschikt voor OpenTherm communicatie. Door hun grote modulatiebereik van 1:5 leveren de MegaDens en MegaLux van 5 tot 30 kW vermogen aan de cv-installatie. De ketels zijn daardoor uitermate geschikt voor zowel kleine appartementen als vrijstaande woningen. Alle uitvoeringen van de MegaDens en MegaLux zijn geschikt voor het zogenoemde High Pressure (HP) systeem.

AGPO Ferroli MegaStar: beproefd en bewezen VR-ketel
De AGPO Ferroli MegaStar is leverbaar als MegaStar 3F (gesloten uitvoering) en als MegaStar 3C (open uitvoering). De MegaStar 3F is voorzien van het alom beproefde Air Balance System (ABS), dat zorgt voor een optimale verbranding.

AGPO Ferroli Romeo RF Thermostaat: draadloos en modern
AGPO Ferroli introduceert de Romeo RF (Radio Frequency) klokthermostaat in een bijzonder praktische uitvoering. De Romeo RF heeft namelijk een draadloze functie, waardoor deze klokthermostaat op elk gewenste plek in huis kan worden bevestigd.

AGPO Ferroli FerrVent: optimale ventilatie in de woning
AGPO Ferroli introduceert tijdens de VSK beurs 2006 de warmteterugwinunit: FerrVent. Door zijn specifieke opbouw is dit toestel dé oplossing om zowel in de bestaande bouw als in de nieuwbouw aan de ventilatiebehoefte in de woon- en slaapkamer te voldoen. AGPO Ferroli voldoet met de FerrVent geheel aan de wens van de overheid die in haar campagne 'Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren' de noodzaak van ventilatie in huis onder de aandacht brengt. De FerrVent is leverbaar in twee typen: 250 m3 en 325 m3. Het rendement van beide typen ligt boven de 95%. Dit hoge rendement maakt een besparing tot 350 m3 aardgas per jaar haalbaar. In het kader van de alsmaar stijgende energieprijzen is deze besparing direct voelbaar in de portemonnee.

Efficiënte manier van monteren
De AGPO Ferroli FerrVent bestaat uit twee componenten: de warmteterugwinunit en een zogenoemd plenum. Dit plenum maakt het mogelijk om woningaansluitingen voor te monteren. Een paar dagen voor de oplevering wordt de warmteterugwinunit op een eenvoudige wijze aan het plenum gekoppeld en aangesloten. Op deze manier is er sprake van een uiterst efficiënte werkwijze. Door toepassing van het plenum – dat voorzien is van inwendig aangebracht geluiddempend materiaal – is een visueel aantrekkelijke montage mogelijk. Daarnaast maakt dit plenum het mogelijk de FerrVent op een eenvoudige wijze gespiegeld te monteren.

HR OptiFor van AGPO Ferroli: optimale verwarming en ventilatie
De HR OptiFor is een combinatie van een HR-ketel van AGPO Ferroli en een HR gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Naast de standaardtoepassingen leent de HR OptiFor zich door zijn uitgekiende en compacte constructie uitstekend voor de gestapelde bouw. De HR OptiFor biedt een optimaal wooncomfort, een gezond binnenmilieu en een laag energieverbruik. Door de jarenlange ervaring van AGPO Ferroli is het mogelijk de technische uitvoering en haalbaarheid in gestapelde bouw te ondersteunen.

AGPO Ferroli AquaSol 4: baden in zonlicht

Tijdens de VSK beurs 2006 presenteert AGPO Ferroli een nieuwe lijn zonneboilers voor zowel de eengezinswoning als voor de gestapelde bouw. In de AGPO Ferroli AquaSol 4 serie wordt gebruik gemaakt van een nieuwe, sterk verbeterde collector met HR-prestaties. Met behulp van een unieke dakintegratieplaat wordt deze collector op een eenvoudige en doeltreffende wijze in het schuine dak gemonteerd. De dakintegratieplaat is koppelbaar, waardoor het mogelijk wordt om met één type collector ook grotere collectoroppervlakken te installeren. Het leegloopsysteem – met zijn voordelen van een goede bescherming tegen vorst en oververhitting – is behouden. De uitvoering van het leegloopsysteem is zodanig veranderd dat er vrijwel geen beperkingen meer zijn voor de plaats van installatie van zowel de collectoren als van de zonneboiler. In 2006 zal de serie ook worden uitgebreid met een optie waarmee het mogelijk is om zonlicht zowel voor warmte-opwekking voor warm water als voor verwarming te benutten. AGPO Ferroli maakt het voor het eerst mogelijk dat de zonneboiler, cv-ketel en kamerthermostaat digitaal met elkaar communiceren volgens het OpenTherm Protocol. De zonneboiler zorgt voor de aansturing van de ketel. Dit biedt een optimale systeemwerking en een verdere daling van het gasverbruik. Bovendien kan van de thermostaat worden afgelezen of de boiler in werking is en welke temperatuur het water heeft.

AGPO Ferroli EPC Calculator: uniek softwarepakket voor toetsen EPC
Op 1 januari 2006 is de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) voor nieuwbouwwoningen verlaagd van 1,0 naar 0,8. Met het unieke EPC Calculator softwareprogramma van AGPO Ferroli kan eenvoudig worden berekend welke invloed een bepaalde configuratie van AGPO Ferroli producten heeft op de EPC-waarde. De EPC Calculator bevat inmiddels meer dan 300 productconfiguraties op het gebied van verwarming, ventilatie en zonlichtsystemen.


Meer informatie:
AGPO Ferroli
Jan Koens, Marketing Manager
T 076 572 57 25
F 076 572 57 80
www.agpoferroli.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl