Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 maart 2006

De stad Utrecht heeft een definitief akkoord bereikt voor haar Stationsgebied

Het stadsbestuur en partners Corio, NS Vastgoed en Jaarbeurs ondertekenden in aanwezigheid van minister Peijs op vrijdag 3 maart de contracten. Daarmee wordt de herontwikkeling onomkeerbaar vastgelegd en kunnen de bouwvoorbereidingen voor de grootschalige renovatie van start.

Rijk
Minister Peijs feliciteert de stad Utrecht met het behaalde resultaat. 'De opknapbeurt van het Stationsgebied past in mijn streven naar een beter openbaar vervoer en gaat ook over ruimtelijke ordening. Als Rijksoverheid grijpen mijn collega Dekker van VROM en ik, samen met marktpartijen en de gemeente Utrecht, de aanleg van de Hogesnelheidslijn aan om de HSL-stations én hun stedelijke omgeving een extreme makeover te geven. Terecht, want steden zijn toch de plekken waar het gebeurt in Nederland, zeg maar de money making machines van onze economie. Het zijn plaatsen waar mensen uitgaan, waar mensen winkelen, waar mensen wonen en waar mensen werken., aldus de minister.

Utrecht
Burgemeester Brouwer-Korf is trots:.We kunnen Corio, NS Vastgoed en Jaarbeurs met recht onze partners noemen. Dat lijkt soms tegenstrijdig, met de scherpe onderhandelingen tussen de gemeente en deze bedrijven. Echter: deze ondernemers leveren een onschatbare bijdrage aan het publieke belang. Met deze contracten gaan we naar een aantrekkelijke, schone, stad, waar het aangenaam vertoeven is. Zowel voor bewoners van de stad, als bezoekers, recreanten, toeristen, en zakelijke bezoekers.

bron: ArchitectenWeb
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl