Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

30 maart 2006

Brinkhorst verdubbelt aantal innovatievouchers

Minister Brinkhorst (EZ) stelt in 2006 drieduizend extra innovatievouchers beschikbaar. Hiermee kunnen ondernemers uit het MKB kennis inkopen bij kennisinstellingen in Nederland en het buitenland.

Dat heeft minister Brinkhorst de Tweede Kamer laten weten. Oorspronkelijk zouden er drieduizend vouchers op de markt komen.

In 2006 geeft Brinkhorst een nieuw soort voucher uit: de 'snuffelvoucher' ter waarde van 2500 euro. Deze kleinere vouchers zijn bedoeld om bedrijven te stimuleren de eerste stap naar een kennisinstelling te zetten.

Daarnaast kunnen ondernemers één keer per jaar een grotere voucher van 7500 euro krijgen. Hiermee kan de ondernemer een uitgebreidere onderzoeksvraag uitzetten bij een kennisinstelling. Van deze voucher moet de ondernemer een derde deel zelf betalen. De overheid betaalt de resterende 5000 euro.
Van beide soorten vouchers zijn er drieduizend. De zesduizend vouchers komen in één keer ter beschikking, waarschijnlijk nog voor de zomer. Ondernemers kunnen ze voortaan inwisselen bij zowel Nederlandse als buitenlandse instellingen.

Het doel van de kennisvouchers is dat meer bedrijven gebruikmaken van de kennis die bij instellingen beschikbaar is. Deze kennis kan het bedrijf helpen te vernieuwen.

De regeling voor innovatievouchers voor 2006 en 2007 wordt gefinancierd uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES).

Bron: Persbericht ministerie van EZ
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl