Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 april 2006

illbruck ErgoCap bekroond met de IF Design Award

ErgoFamily, topproducten met innovatieve cap

Vier sterke Ergo-producten onder één nieuw innovatief ‘hoedje’. Afdichtingsspecialist illbruck introduceert de ErgoFamily met de ErgoCap. De ErgoFamily bestaat uit de volgende familieleden: ErgoMaxx, ErgoFlex, ErgoSpray en ErgoStick.

Innovatieprijs IF Design Award
De ErgoFamily brengt vier topproducten samen. Alle vier voorzien van de revolutionaire ErgoCap. Met de ErgoCap werd de innovatieprijs IF Design Award behaald. De cap is multifunctioneel, ergonomisch en eenvoudig met één hand te bedienen, waarbij de lange trekker garant staat voor een perfect dosering.
De cap zorgt tevens voor een grotere veiligheid, omdat hij het ventiel extra beschermt, waardoor er niet op ongewenste momenten purschuim vrijkomt.

Daarmee laat illbruck zien, niet alleen zeer innovatief te zijn in productontwikkeling, maar ook in design, comfort en een veilig gebruik.

 1. ErgoMaxx
  Door een juiste afstemming levert de ErgoMaxx het dubbele aantal meters purschuim, in verhouding tot een standaard bus. De ErgoMaxx is ideaal geschikt voor het afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen, voegen, naden en kieren. ErgoMaxx heeft een hoge efficiency, is tot 360 graden verwerkbaar en kent een snelle doorharding.
 2. ErgoFlex
  De naam zegt het al: De ErgoFlex is een purschuim met een zeer hoge elasticiteit van meer dan 35%. De ErgoFlex is getest door SKG tot 650 Pa en verwerkbaar vanaf -3 graden. Hij is bij uitstek geschikt voor dilatatievoegen. ErgoFlex is licht snijdbaar en kent een zeer hoge opbrengst en kan toegepast worden voor het plaatsen van kozijnen, het afdichten van zeer kleine voegen en van naden tussen scheidingswanden en plafonds.
 3. ErgoSpray
  De ErgoSpray is een spuitbare polyurethaanschuim, kent een hoge thermische en akoestische isolatiewaarde en een snelle doorharding. Toepasbaar als isolatie van grote oppervlakten in zolders, schuren, kruipruimten en luchtkokers, maar ook voor het verlijmen van gips, EPS en multiplex panelen op vaste ondergronden.
 4. ErgoStick
  De combinatie van een onderscheidende formule, een innovatief slangetje en de nieuwe cap maken de ErgoStick tot een uniek polyurethaan lijmconcept. ErgoStick kent een snelle doorharding, is eenvoudig verwerkbaar en zorgt voor een extreem goede hechting. Hij voldoet aan EN 204 (D4).

Met de ErgoFamily biedt illbruck een ‘totaalpakket’ aan kwalitatief zeer hoogwaardige producten, extra geaccentueerd onder de handige design cap. De ErgoFamily maakt het verlijmen, schuimen en isoleren van bouwelementen en bouwprocessen tot een fluitje van een cent.

De ErgoCap zal in de komende maanden middels een reclamecampagne geïntroduceerd als de Knijpkap®.

illbruck Sealant Systems
Vlietskade 1032
4241 WC Arkel
Tel: 0183.56.80.00
Fax: 0183.56.81.00
E-mail: sealantsystems_nl@illbruck.com
Internet: www.illbruck.com
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl