Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

23 april 2006

Mechatronica 2006 - van initiatief naar resultaat

Op 8 juni 2006 vindt het Mechatronica 2006 Congres & Expo plaats in het Louwman Collection Museum te Raamsdonkveer. Dit congres is een logisch vervolg op Mechatronica2005 waar de focus lag op het belang van samenwerking tussen OEM bedrijven en toeleveranciers.

Tijdens Mechatronica2006 worden de resultaten van verschillende samenwerkingsprojecten onder de loep gelegd. Samenwerken is belangrijk, maar wat zijn de resultaten, wat is de commerciële output?!

meer info: Mechatronica 2006

toelichting:

Mechatronica is een synergistische aanpak bij het integraal en optimaal ontwerpen van een mechanisch systeem en het bijbehorende regelsysteem. Dit regelsysteem kan elektronisch zijn uitgevoerd, maar vaak zal het bestaan uit een zogenaamde embedded computer. Door het tegelijkertijd ontwerpen van de mechanische constructie en het bijbehorende regelsysteem kunnen mechanische constructies superieure eigenschappen krijgen en tegelijkertijd goedkoper en meer flexibel worden.

Voorbeelden van mechatronische systemen zijn de CD-speler en zijn opvolgers de CD-ROM en de DVD, diverse toepassingen in moderne auto's zoals ABS, elektronische stabilisatiesystemen, robots en geavanceerde productiemachines.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl