Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 mei 2006

Timmerselect Doornebal

TimmerSelekt Doornenbal biedt 10 jaar nazorg-garantie

Onlangs kreeg de volledige TimmerSelekt Groep het FSC-certificaat. Carel Doornenbal van TimmerSelekt Doornenbal uit Veenendaal noemt het een doorbraak in de timmerindustrie:

“Vanaf nu zijn kozijnen, ramen en deuren gemakkelijker verkrijgbaar met FSC-certificaat.”

De TimmerSelekt Groep bestaat uit 10 individuele timmerfabrieken, die gezamenlijk werken aan productontwikkeling en kennisuitbreiding. De aangesloten bedrijven leveren uitsluitend hoogwaardig timmerwerk met KOMO-certificaat en SGT-garantie. Naast massief hout wordt voor de verschillende producten ook geoptimaliseerd hout toegepast. Carel Doornenbal: “Er wordt alsmaar geroepen dat er onvoldoende FSC-hout is. Wij zeggen: Er is voldoende, wanneer we het juiste hout op de juiste plaats gebruiken. Ons combinatiekozijn is daar een goed voorbeeld van. Hierbij worden de kwetsbare delen, zoals de tussen- en onderdorpels en de onderste delen van de stijlen uitgevoerd in Europees of tropisch hardhout. De rest van het kozijn wordt uitgevoerd in zachthout.”

Stap verder
Inspelend op de nieuwe concepten van NBvT, wordt het combinatiekozijn afgelakt, beglaasd op de bouw gemonteerd. Daarmee voldoet het kozijn aan de voorschriften van Concept III van de NVbT en aan de wensen van de GIW. Maar TimmerSelekt Doornenbal gaat nu nog één stap verder dan concept III en biedt ook tien jaar garantie op het totale onderhoud. Doornenbal: “Door te werken met het zogenaamde stelkozijn, kan de opdrachtgever kosten besparen en profiteert hij van een optimale beheersbaarheid in het bouwproces. Het kozijn wordt in de fabriek, onder geconditioneerde omstandigheden vervaardigd en zonder boren en schroeven op de bouwplaats in een speciaal daarvoor ontworpen stelkozijn geplaatst. Door op deze manier aan het werk te gaan is er de mogelijkheid om te profiteren van het GarantSelekt totaalonderhoud. Het GarantSelekt totaalonderhoud is een optie om elke twee jaar preventiecontroles uit te laten voeren door de Stichting Keuring Schilderwerk. Zij brengen vervolgens een ISO 4628-rapport uit. Met dit GarantSelekt zet de Stichting Keuring Schilderwerk zich in voor een structurele aanpak in alle fasen van het bouwproces, van ontwerp tot nazorg. Zo heeft de opdrachtgever of aannemer in alle fasen van de bouw en exploitatie zijn risico’s volledig onder controle.

meer info: TimmerSelekt Doornenbal
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl