Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 mei 2006

Mavadux 400 zwelband bij stortnaden

Mavodux® 400 zwelband 400% zwelcapaciteit bij stortnaden

Voor het afdichten van stortnaden in de betonbouw introduceert Mavotrans nu een nieuw type zwelband. Bij contact met water heeft dit nieuwe type zwelband een zwelcapaciteit van maar liefst 400%. Mavodux® 400 biedt een duurzame en waterdichte afdichting.

Mavodux® 400 zwelband is samengesteld uit 75% natuurlijke klei en 25% butyl rubber. Met een zwelvermogen van wel 400% biedt het band een perfecte afdichting. Het zwelband is ook in gezwollen toestand vormstabiel en loopt dus niet uit. Daarnaast is het band voorzien van een zwelvertragende coating die vroegtijdig zwellen tegengaat.

Mavodux® 400 is daarnaast ook prima inzetbaar bij contact met drinkwater. Kan dus tevens worden toegepast bij bijvoorbeeld drinkwaterreservoirs en waterzuiveringsinstallaties.

Het zwelband is verouderingbestendig en zal geen materiaalmoeheid vertonen. Ook nog na decennia houdt het band zijn zwelvermogen.

Mavodux® 400 is leverbaar in drie afmetingen 20 x 5 mm, 20 x 10 mm en 19 x 25 mm en wordt geleverd op rollen van respectievelijk 30, 15 en 10 meter lang.
Verwerking van het zwelband is zeer eenvoudig. Het zwelband moet op een schoon en droog oppervlak in het midden van de stortnaad worden aangebracht.

Om barsten in het beton, door de zweldruk, te voorkomen moet een betondekking van minimaal 80 mm aan weerskanten van het zwelband worden aangehouden. Het zwelband wordt bevestigd door middel van verlijmen of vernagelen. Liggende delen kunnen eventueel extra worden geborgd door middel van een metalen bevestigingsprofiel, de Mavodux® 400 korf. Deze is leverbaar in het formaat 19 x 25 mm en heeft een lengte van 20 meter. De Mavodux® korf kan tevens dienen als bescherming van het zwelband tijdens het betonneren.

Door de eenvoudige en tijdbesparende verwerking en de gunstige prijs is Mavodux® 400 zeer interessant.

bron: Mavotrans BV
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl