Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 juni 2006

Sector Bouw scoort met 15 ondernemers in de MKB Innovatie top 100

Maar liefst 15 ondernemers uit de Bouwsector staan in de lijst van de 'MKB innovatie top 100'. Deze top 100, opgesteld door Syntens en het ondernemersmagazine Bizz, bestaat uit bedrijven die op diverse manieren innovatief aan de weg timmeren.

Het MKB is dé motor van de Nederlandse economie, wordt vaak geroepen. Vele innovaties bij het Midden- en Kleinbedrijf zijn echter nauwelijks bekend bij het grote publiek. Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, en het ondernemersmagazine Bizz brengen daar verandering in met de ‘MKB innovatie top 100’.

De innovatie top 100 bestaat uit bedrijven die op diverse manieren innovatief aan de weg timmeren. Een keur aan innovaties is daarbij aan de orde, variërend van het bedenken en ontwikkelen van een uniek product tot een procesverbetering waarmee afnemers flink op de kosten kunnen besparen. Andere bedrijven hebben door innovaties hun omzet zien verdubbelen of hun producten verbeterd.

De ‘MKB innovatie top 100’ is tot stand gekomen na een voorselectie door Syntens. Een deskundige jury heeft de eindrangschikking daarna vastgesteld. De jury bestaat uit kamerlid Charlie Aptroot (VVD), Bart Stomphorst (CEO Sandd, het op een na grootste postbedrijf), Joris Craandijk (bedenker van de beertender) en Arjan Kors (hoofdredacteur Bizz).

De jury heeft daarbij gekeken naar originaliteit, impact en de omzetpotentie. Het was volgens juryvoorzitter Charlie Aptroot ‘een verschrikkelijk moeilijke klus’ om te bepalen welk bedrijf uiteindelijk de ‘MKB innovatie top 100’ mocht gaan aanvoeren. Aptroot: "Als je al deze bedrijven bekijkt en hun innovatieve ideeën, dan maakt het midden- en kleinbedrijf weer indruk. Dat geeft veel vertrouwen en optimisme voor de toekomst van onze Nederlandse bedrijven en de Nederlandse economie."

Aan de MKB innovatie top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB toe in staat is. Symbolisch zijn de showcases uit de top 100 daarom op maandag 19 juni gepresenteerd in de prestigieuze en innovatieve (auto)showroom van Hessing in de geluidswal langs de A2 bij Maarssen, te midden van de Jaguars en Bentleys.

Alle 100 bedrijven en producten zijn na te lezen via www.bizz.nl. Een tv-uitzending van de presentatie en reportages over aansprekende innovaties zijn te zien via www.zibb.nl.

Klik hier voor het complete overzicht van de MKB innovatie top 100

bron: Regieraad Bouw - ZIBB
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl