Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

25 juni 2006

Aedes

Meer aandacht voor brandwerendheid dakconstructies’

De VROM-inspectie wil dat de gemeente Heerlen meer aandacht besteed aan brandwerendheid van dakconstructies. Vorig jaar constateerde de inspectie dat de brandwerendheid van bepaalde woningen niet voldoet aan het wettelijke niveau.

In een inspectiesignaal dat vorige maand naar alle gemeenten en woningcorporaties verzonden is, spoort de inspectie eigenaars van gebouwen aan het probleem te onderzoeken en eventuele maatregelen te nemen. Het is volgens de inspectie aan de gemeenten om deze eigenaars van informatie en advies te voorzien.

Weerstand
In de onderzochte gevallen in Heerlen gaat het om mogelijk tekortschietende weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO) via plafond en dakconstructie. Die weerstand is hoogst waarschijnlijk minder dan de vereiste twintig minuten. Dit meldt de vereniging voor woningcorporaties Aedes. Het gaat om woningen uit de jaren 1950-1970. In die tijd zijn woningen volgens bouwvergunning gebouwd. Aedes wil dat woningeigenaren in staat gesteld worden de aanpak te verwerken in hun onderhoudsplanning. Dit wil de vereniging omdat er veel tijd zit tussen de ophoging van de eis en de signalering van het probleem. Ook is het nog onduidelijk of er daadwerkelijk sprake is van gevaar.

bron: ZIBB.NL
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl