Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 juli 2006

Combikozijn

TimmerSelekt Groep brengt 3D Combikozijn

“Het kozijn van de toekomst”

U krijgt meer voor minder.
Carel Doornenbal noemt het nieuwe 3D Combikozijn, dat onlangs door de TimmerSelekt Groep werd geïntroduceerd: “Het kozijn van de toekomst”. Een definitie die te danken is aan de duurzaamheid, de samenstelling van het FSC hout en omdat het kozijn valt onder Concept III, het meest complete afleverconcept voor gevelproducten van de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBVT)

De hernieuwbaarheid van het FSC-vuren en FSC hardhout, waar dit 3D Combikozijn van wordt gemaakt en het duurzame beheer van de bossen, waar het hout vandaan komt, maken dit kozijn tot een zeer verantwoordelijk en milieuvriendelijk product. Alle onderdelen van het 3D Combikozijn worden in de fabriek onder optimale omstandigheden vervaardigd en gespoten. Ook de toepassing vormt een belangrijk kwaliteitsaspect. Het systeem bestaat onder andere uit een stelkozijn en een montagekozijn.

Niet vochtgevoelig
De hoekverbindingen van het stelkozijn, zijn in verstek gemaakt, zodat er géén vochtgevoelig kopshout in de spouw komt. Het stelkozijn is zo ontworpen dat het snel en eenvoudig kan worden geplaatst. In het stelkozijn wordt later het raam- en deurkozijn gezet. Dit gebeurt via een handig kliksysteem, waarmee het gevelkozijn in een handomdraai in het stelkozijn klikt. Het afmonteren, beglazen en aflakken gebeurt onder volledige verantwoordelijkheid van de timmerfabrikant. Het 3 D Combikozijn valt onder Concept III en voldoet volledig aan het KOMO keurmerk met SGT garantie.

40 jaar garantie
De kwaliteit van het hout zorgt voor een lange en voordelige exploitatietijd. Andere voordelen zijn de snelle levering van het stelkozijn, de tijdwinst van bouwen en het spaarzame gebruik van hardhout en lagere steigerkosten. Door het kozijn later in het bouwproces te plaatsen, worden de onderhoudkosten voor de eindgebruiker beperkt. Want het schilderwerk en de beglazing worden onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek is uitgevoerd. Door deze manier van werken zijn beschadigingen aan het glas, schilderwerk en hang - en sluitwerk tot een minimum beperkt. Er vindt geen opslag op de bouwplaats plaats, waardoor diefstal van de kozijnen wordt voorkomen.

Waarborg
TimmerSelekt Groep heeft het 3D Combikozijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met TNO en SHR. Tevens is overleg gevoerd met Woningborg BV over de door hen gewaarborgde GIW-garantie. TimmerSelekt verruimde het blikveld en stelt de garantietermijn in samenhang met een onderhoudsplan op liefst 40 jaar

TimmerSelekt Doornenbal
Bobinestraat 3
3903 KE Veenendaal
Tel: 0318.522.603
Fax: 0318.522.477.
E-mail: info@doornenbal.com
Internet: www.doornenbal.com

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl