Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 juli 2006

Faber - Binnenstort betonvloer


Faber: Storten van betonvloeren kwestie van juiste samenstelling en logistiek

Faber realiseert betonvloeren in nieuwe kantoor van Univé Medemblik

De gerenommeerde zorgverzekeraar Univé bouwde op het bedrijventerrein Unda Maris aan het Aambeeld in Medemblik een volledig nieuw kantoor. De bouw werd uitgevoerd door Scholtens Bouw uit Andijk. Faber Beton uit Zoeterwoude/Creil verzorgde in het nieuwe kantorencomplex de 5.600 m2 betonvloeren. Deze maand werd het kantorencomplex officieel ingebruikgenomen door de 45 medewerkers van Univé.

De eerste paal ging 16 februari 2005 de grond in. Iets meer dan één jaar later, is de verhuizing van Univé Hollands Noorden een feit. Met het gloednieuwe kantoor is Univé de eerste 'bewoner' van het nieuwe bedrijventerrein Unda Maris. Daar werd het afgelopen jaar het pand gebouwd aan het Aambeeld, dat de ontsluitingsweg van het bedrijventerrein moet worden. Het pand is gebouwd door Scholtens uit Andijk.

Drie verdiepingen
Het nieuwe kantoor telt drie verdiepingen en heeft een inhoud van 1300 m2. Op de eerste twee verdiepingen zetelen de medewerkers en directie van het hoofdkantoor. De bovenste verdieping is bestemd als vergaderruimte en kantine en heeft een dakterras. Er is rekening gehouden met een verdere groei van het bedrijf.

Betonvloeren
Faber Beton, specialisten in betonpompen, verzorgde het storten van 5.600 m2 betonvloeren. De uitvoering is, vooral om logistieke redenen, uitgevoerd in twee fasen, om daarmee het verdere bouwproces optimaal voortgang te laten vinden. De betonvloer zijn gefundeerd op palen zonder paalkopverzwaringen. De vloer is 20 cm dik. Op cruciale plaatsen is deze gedilateerd met omegaprofielen. Er werd Basal beton M35 Mt2/9.4 toegepast, met een wapening van staalvezels in een hoeveelheid van 45 kg per m3. Om tot een optimale dosering te komen, werden de staalvezels met een inblaasapparaat verspreid in het beton. Voor extra versterking werd op de inwendige hoeken bijlegwapening toegevoegd.

Slijtlaag
Op de betonvloer werd een slijtlaag aangebracht van 2 kg per m2, welke werd afgedekt met curing compound. Richard Faber, directeur Faber Beton: “Het vakwerk en de moeilijkheidsgraad van het aanleggen van een dergelijke betonvloer schuilt vooral in de juiste samenstelling van beton en wapening. Maar zeker de totale logistiek is een belangrijk facet. Door te kiezen voor de juiste omvang van de storts, wordt voorkomen dat tijdens het storten van de vloeren de verdere voortgang van het project stagneert. Juist in die facetten schuilt onze kracht. Wij beschikken over voldoende capaciteit in vakmensen en materieel en daarmee over voldoende flexibiliteit om tot een snelle uitvoering en juiste logistiek te komen. Op die manier kunnen wij elk project, zowel in omvang als logistiek, optimaal aan.”

Faber Betonpompen
Produktieweg 52
2382 PD Zoeterwoude
Tel: 071-5 417 357
Fax: 071-5 419 676
E-mail: info@faberbetonpompen.nl
Internet: www.faberbetonpompen.nl

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl