Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

28 juli 2006

Meer bouwwerken bouwvergunningsvrij

Hekwerken tegen stenengooiers, antenne-installaties met meerdere techniekkasten en meetkasten om luchtkwaliteit te meten kunnen binnen een jaar bouwvergunningsvrij gebouwd worden. Om deze drie bouwwerken vergunningsvrij te kunnen bouwen past VROM het Besluit bouwvergunningsvrije en licht bouwvergunningplichtige bouwwerken (Bblb) aan.

VROM past de regelgeving aan om de regeldruk te verminderen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat circa zestig meetkasten voor luchtkwaliteit plaatsen om te controleren of Nederland voldoet aan Europese luchtkwaliteitsnormen. Rijkswaterstaat gaat hekwerken op viaducten plaatsen om stenengooiers bij snelwegen te weren. Bij stringente uitleg van de huidige regels is er voor deze kleine bouwwerken een bouwvergunning nodig.

Voor de plaatsing van een antenne-installatie voor mobiele telecommunicatie met meerdere techniekkasten is nu ook een bouwvergunning nodig, zo blijkt uit een recente uitspraak van de Raad van State. Door de vereisten aan techniekkasten bij deze antenne-installaties te schrappen komt VROM tegemoet aan de wens van MoNet, het samenwerkingsverband van operators.
VROM geeft gemeenten in overweging om bij handhavingsacties rekening te houden met deze toekomstige regelgeving voor antenne-installaties, hekwerken en meetkasten.

bron: Ministerie VROM
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl