Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

10 augustus 2006

DataRoads

Softwarepakket voorkomt overbelading, schade aan de weg en boetes

Vrachtwagens die te zwaar beladen zijn, zorgen jaarlijks voor miljoenen euros schade aan Nederlandse wegen. Ieder jaar worden tussen de 4.000 en 4.500 te zware vrachtwagens van de snelweg gehaald. Dit blijkt uit een overzicht van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). Het is een schade die, ook wat de boetes betreft, eenvoudig voorkomen kan worden door bij het laden gebruik te maken van het softwarepakket Dataroads.

De geavanceerde techniek van DataRoads maakt het mogelijk overbelading te signaleren tijdens het laden. Zowel de verlader, vervoerder en chauffeur worden geïnformeerd wanneer de assen de maximaal toegestane druk hebben bereikt. Hierdoor kunnen maatregelen genomen worden om overbeladen te voorkomen en de laadcapaciteit optimaal te benutten. Daardoor worden niet alleen boetes voor overbelading voorkomen maar eveneens beschadigingen aan het wegdek.
Voor het wegvervoer heeft DataRoads ten doel snel en volledig informatie te leveren over chauffeur, lading en materieel.

Informatie voor elke belanghebbende zoals eigenaar, gebruiker en opdrachtgever. Hierdoor kan de mobiliteitsbranche en de transportmarkt efficiënt en effectief opereren, binnen de randvoorwaarden die de omgeving stelt. Voor de levering van voertuiginformatie is DataRoads een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met RDC Datacentrum BV.

De samenwerking behelst zowel de levering van statische voertuiggegevens als de zogenaamde 'floating car data'. DataRoads maakt gebruik van de door RDC geleverde uiterst hoogwaardige en innovatieve ASP-omgeving. Dat wil zeggen dat er geen zorg is voor installatie of onderhoud van software en hardware. Hiermee biedt DataRoads maximale veiligheid en optimale prestaties. Voor toegang tot de informatie is alleen een internetaansluiting nodig.

De door DataRoads ontwikkelde techniek geeft inzicht in alle voertuig bewegingen door middel van een in de voertuigen aan te brengen infrastructuur. Met deze infrastructuur wordt de 'floating car data' naar het datacentrum van RDC gestuurd. Deze data worden vervolgens door DataRoads geautomatiseerd uitgeleverd ten behoeve van onder andere managementinformatiesystemen, voertuig- en ladingbewaking, orderadministraties en een kilometeradministratie die voldoet aan de door de Belastingdienst gestelde eisen. Voor het MKB heeft DataRoads een voertuiginformatiesysteem voor eindgebruikers ontwikkeld. Deze applicatie wordt uitgebracht onder de merknaam VISEGO en is eveneens ondergebracht in de ASP-omgeving van RDC Datacentrum.

De door DataRoads gehanteerde prijsstelling zorgt voor een ongekende doorbraak in de wereld van voertuigvolgsystemen en boardcomputers.

Met de standaard aansluiting biedt DataRoads al een indrukwekkende reeks functionaliteiten. De aansluiting in het voertuig is uitbreidbaar met terminals voor invoer van gegevens, communicatie en het pushen van coördinaten naar PDA georiënteerde navigatiesystemen. De door DataRoads gebruikte hardware voor de infrastructuur binnen het voertuig wordt wereldwijd ondersteund.

Over DataRoads
DataRoads BV, gevestigd te Zevenhuizen, is een Business Solution Provider gebaseerd op Business Intelligence en DataWareHouse technologie. DataRoads heeft haar focus op de automotive- mobiliteits- en logistieke sector in de breedste zin van het woord.

Informatie over DataRoads is te vinden op www.dataroads.com

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl