Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

18 augustus 2006

Verwarmingsketels storen televisieontvangst

Verwarmingsketels van het merk Vaillant zorgen voor storingen in de televisieontvangst. De ketels moeten daarom worden omgebouwd. Ook de communicatieapparatuur van luchtvaart- en havenbedrijven kan worden verstoord.

Dat meldde het Agentschap Telecom vrijdag. Na diverse klachten over storingen van radiozendamateurs en televisiekijkers, werd uiteindelijk de bewuste verwamingsketel als boosdoener gevonden. Producent Vaillant heeft toegezegd te zullen meewerken aan het oplossen van de problemen, aldus het Agentschap. De verwarmingsketels hoeven niet te worden teruggeroepen. Het bedrijf vervangt alleen de printplaat in de ketels.

Het gaat om 8000 hoogrendementsketels, die in combinatie met de thermostaat voor de storing zorgen. ‘De kabel die van de ketel naar de thermostaat loopt, fungeert als een soort antenne’, aldus een woordvoerder van het Agentschap Telecom. In een straal van anderhalve kilometer rond het gebouw waar de ketel staat, worden storingen waargenomen.

Tot nu toe zijn er nog geen klachten gekomen van luchtvaart- of havenbedrijven, maar zij maken met hun communicatie wel gebruik van de frequentie waarop de storingen zich voordoen. Het gaat daarbij niet om de luchtverkeersleiding, maar om de communicatie met het grondverkeer, zoals de voertuigen die vliegtuigen verslepen.

Het Agentschap Telecom ontving in totaal zestig klachten. ‘De mensen konden daarbij natuurlijk niet weten dat zij een stoorzender in huis hadden’, aldus een woordvoerder. Het Agentschap heeft Vaillant nu vier maanden de tijd gegeven om de ketels om te bouwen.

Vaillant zegt dat de problemen al eind april aan het licht waren gekomen. Het bedrijf is sindsdien begonnen met het vervangen van de printplaat die de storing veroorzaakt. Voorraden van de bewuste verwarmingsketel zijn ook teruggehaald, zei algemeen directeur Jan-Willem Mantel van Vaillant Nederland.

Volgens Mantel veroorzaakte slechts een klein deel van de ketels ook daadwerkelijk een storing. Toch is de schade voor zijn bedrijf ‘aanzienlijk’, zei hij, zonder bedragen te noemen. ‘We moeten nu duizenden keren op en neer rijden.

Ook vreest de Vaillant-directeur voor onrust. ‘Het zou kunnen dat mensen nu alleen onthouden dat onze ketels storingen veroorzaken.’ Vaillant is naar eigen zeggen marktleider met 1,5 miljoen ketels op de Nederlandse markt. Het moederbedrijf is Duits.

bron: ANP

meer info: Verwarming - Haarden en kachels - Vaillant

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl