Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 september 2006

SmartFixing© : met de Framingmachine en de automatische Platenhechter.

Tijdens de beurs HOUT2006 presenteert GT-Hechttechniek uit Ermelo de SmartFixing© productielijn met onder andere de Framingmachine en de geheel nieuwe automatische Platenhechter. Deze besparen veel tijd en verlagen daarmee de kosten bij de productie van gevelsluitende elementen.

Framingmachine

Framingmachine
Met de Framingmachine uit de SmartFixing© productielijn is het mogelijk zeer snel en nauwkeurig een HSB frame te fabriceren. Deze framingmachine is traploos instelbaar, hierdoor kan de framingmachine snel worden omgesteld naar een andere framehoogte. Afhankelijk van de uitvoering is de opstelling ook voor extra brede elementen te gebruiken. De maten kunnen vanaf de tekentafel rechtstreeks worden ingeladen en er kunnen meerdere elementen tegelijk worden ingevoerd. Door een regel op het (optionele) Touchscreen aan te raken wordt een nieuw HSB element ingeladen. Hierdoor is het mogelijk achter elkaar verschillende HSB elementen te fabriceren zonder tijdverlies. Mede door de snelle omschakeling tussen verschillende HSB elementen is dit de snelst producerende Framingmachine in de Nederlandse markt waardoor een serie grootte van 1 type element al interessant is. De bediening van de Framingmachine is eenvoudig en flexibel. Hierdoor wordt een frame compleet opgebouwd door 1 medewerker, ook tijdelijke arbeidskrachten kunnen na een korte instructie de Framingmachine bedienen. De constructie en bediening van de Framingmachine garandeert een kwalitatief hoogwaardig element, haaks en maatvast geproduceerd.

Platenhechter

Platenhechter
Ook uit de SmartFixing© lijn presenteert GT de geautomatiseerde Platenhechter. Deze volautomatische machine bevestigt diverse plaatmaterialen op Dak-, Wand- en Vloerelementen. De Platenhechter is per element instelbaar via de touchscreen computer, hierdoor ontstaat er geen tijdverlies tussen 2 verschillende elementen. Doordat de hechtunit "vliegend" hecht met snelheden van 40 m/min, wordt een korte bewerkingstijd gerealiseerd. De hechtmachine wordt in een wagen aan een beweegbare brug geplaatst. De hechtmachine kan op elke X-Y positie een hechting uitvoeren. Deze posities zijn via een tekenprogramma snel in te laden. Optioneel kan er ook een Freesunit, Boorunit of Schroefunit worden geïnstalleerd. Doordat deze machine volautomatisch kan werken kan deze geheel zelfstandig een element afhechten in een zeer korte periode.

De voordelen hierbij zijn:
Arbeidsvriendelijk: men hoeft niet meer op het element te klimmen voor het afhechten,
Tijd en Kostenbesparend: de Platenhechter werkt snel en zelfstandig dus er kan intussen doorgewerkt worden,
Kwaliteit: door gebruik van de werktekening wordt de plaat nauwkeurig en met de juiste aantal spijkers bevestigd. De automatische bediening zorgt tevens voor een rechte lijn van hechten met vaste tussenafstand conform gestelde voorwaarden.

GT-Hechttechniek bv
Tolweg 13-G
3851SL Ermelo
T. 0341-556973
F. 0341-556900
E. info@gt-hechttechniek.nl
I. www.gt-hechttechniek.nl
Standnummer 1560 Hal 1
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl