Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

17 september 2006

Nieuwe technieken op Energie 2006
Forse energiebesparing mogelijk in gebouwen


Energie2006, de vakbeurs voor besparen op energiekosten, zal twee keer zo groot zijn als de vorige editie. De beurs vindt plaats van 11 t/m 13 oktober 2006 in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. De hoofdthema's zijn kostenbesparing in de gebouwde omgeving en kostenbesparing in de industrie. Gebouwbeheerders en andere zakelijke energieverbruikers kunnen op Energie 2006 alle ingrediënten vinden voor het verlagen van hun energiekosten, met uiteraard minimaal een gelijkblijvend comfort of productiecapaciteit. Naar verwachting zullen de energieprijzen blijven stijgen. Slim inkopen en omgaan met energie betaalt zich dan ook snel uit. Dit verklaart het succes van deze beurs, georganiseerd door Libéma met F&B, specialisten in energie en milieu.

Tijdig inspelen op toekomstige regelgeving
VROM heeft toegezegd dat per 1 januari 2007 de EPBD zal worden toegepast in het Bouwbesluit. Inspelen op de toekomstige EPA-U en EPA-W is vooruitzien, verhoogd het comfort, de verhuur- of verkoopbaarheid van panden en verlaagd de exploitatiekosten.

Op Energie 2006 zijn specialisten op dit vakgebied aanwezig om projectontwikkelaars, facilitymanagers, vertegenwoordigers van woningcorporaties en VvE bestuurders daarover uitvoerig te informeren. Uniek is het grote aanbod van innovatieve en besparende energie-oplossingen voor gebouwen zoals duurzame opwekking (zonne-energie), LED verlichting, koeling en verwarming d.m.v. warmtewisselaars, warmtepompen, cv-ketels met alternatieve brandstoffen, airco-installaties, warmte-terugwinning, isolatie, monitoring en stadsverwarming. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan het optimaliseren van overbemeten installaties en gedragsverandering als besparende oplossing.

Efficiënt inkopen van energie

Energie 2006 toont de vrije markt live. Energieleveranciers, groothandels, contractors en adviseurs bieden hún oplossing om tot een gunstiger inkoop te komen. Offertes vergelijken, wanneer in te kopen, de beste marktplaatsen, afdekken van risico'; energie inkopen is een specialisme geworden. Op de beurs kan men letterlijk shoppen op het energieplein.

Paviljoen Duurzaam Bouwen

Duurzame comfortsystemen in zowel utiliteits- als woningbouw worden ondermeer gepresenteerd op het Duurzaam Bouwen plein. De exposerende bedrijven werken samen om tot een maximale energiebesparende oplossing met een optimaal comfort te komen. Balansventilatie, warmtepompen, photo voltaïsche cellen, CO2 reductie, lage temperatuur verwarming...het komt allemaal aan bod.

Energie 2006 wordt vakinhoudelijk ondersteund door een adviescommissie bestaande uit brancheverenigingen en kennisinstituten zoals NVTG, AvEPA en SenterNovem.

Naast de beurs biedt Energie 2006 een activiteitenprogramma, zoals ondermeer het themacongres 'Energiebesparing in de gebouwde omgeving' op woensdag 11 oktober, inloopvoordrachten, de uitreiking van de Energie 2006 Award voor het best besparende gebouw en een facturenspreekuur, waar iedereen zijn factuur door een specialist kan laten controleren. Energie 2006 is van woensdag 11 t/m vrijdag 13 oktober dagelijks te bezoeken van 10.00 - 18.00 uur. Meer info/gratis toegang zie www.energie2006.nl.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl