Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 oktober 2006

Red Dot Org

Firelator brandblussysteem wint 'red dot: best of the best' award

Het door NewProducts, D'article en VIQ ontwikkelde Firelator brandblussysteem heeft bij de prestigieuze internationale design competitie 'red dot award: design concept' één van de hoofdprijzen gewonnen, de 'red dot: best of the best' award. Het ontwerp van een innovatieve brandblusser voor de woonomgeving toont volgens de jury dat een veiligheidsproduct van grote schoonheid kan zijn.

Aan de competitie namen ontwerpers uit 40 landen deel. Uit 478 inzendingen heeft de jury 72 winnaars gekozen; 60 inzendingen hebben een 'red dot' ontvangen en 12 zijn uitgeroepen tot 'red dot: best of the best'.

Aan één van de 12 'best of the best' zal tijdens de speciale award ceremonie, op 24 november in Singapore, de 'red dot: luminary' worden uitgereikt.

De Firelator is de enige Nederlandse nominatie voor deze prijs. Vanaf 25 november worden alle winnaars tentoongesteld in het red dot design museum in Singapore.

De Firelator is het eerste resultaat van de samenwerking tussen drie creatieve ondernemingen. NewProducts; industrial design & engineering, D'article; marketing & product styling en VIQ; grafische vormgeving en webdesign. De drie bedrijven zijn allen gevestigd op de tweede verdieping van het creatieve verzamelgebouw 'Bacinol' in Delft.

Tijdens dagelijkse gezamenlijke lunchsessies ontdekten de bedrijven, die elkaar op veel punten aan bleken te vullen, spelenderwijs het potentieel van samenwerking. Een samenwerking die met de 'Firelator' zijn eerste succesvolle resultaat kreeg. Gesteund door de internationale erkenning is de samenwerking in een stroomversnelling geraakt.

Begin oktober presenteerden de drie bedrijven zich voor het eerst als collectief op de beurs Holland Innovation in de Jaarbeurs te Utrecht. Gezamenlijk bieden de specialisten van de drie bedrijven 'end-to-end product development'; product ontwikkeling van idee tot marktintroductie.

Aanvullende informatie over de red dot awards op www.red-dot.org

Aanvullende informatie over de drie winnaars:

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl