Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 oktober 2006

Renovatie & Onderhoud 2007 biedt vernieuwd inzicht in renoveren

"Om alleen al de voorraad van 1945 tot 1990 in de komende vijftig jaar te vervangen, moeten er 70.000 woningen per jaar extra gebouwd worden. Terwijl de huidige productie al bij de vraag achterblijft. Gezien het huidige bouwtempo en de voorraad is het noodzakelijk dat renovatie en onderhoud de komende jaren alle aandacht krijgt", aldus Martin Liebregts, hoofdredacteur van het vakblad Renovatie en toonaangevend architect van de BouwhulpGroep uit Eindhoven. Dit bureau is gespecialiseerd in renovatie en bekend van tal van publicaties.

Het behoud van de bestaande gebouwen staat voortdurend in het teken van nieuwe ontwikkelingen en veranderende wensen van de gebruiker of toekomstige doelgroepen. Het besef groeit dat momenten van onderhoud juist ook ruimte bieden voor comfortvergroting, verbe-tering van het uiterlijk en andere kwaliteitsaanpassingen.

Libéma Exhibitions BV organiseert van 9 tot en met 11 mei 2007 voor architecten, vastgoedprofessionals en aannemers de tweede editie van de vakbeurs Renovatie & Onderhoud in de Brabanthallen ´s-Hertogenbosch.

Op de eerste dag vindt de uitreiking van de 11e editie van de tweejaarlijkse Nationale Renovatie Prijs plaats. De beurs wordt vakinhoudelijk ondersteund door Martin Liebregts en een aantal corporaties, kenniscentra en brancheverenigingen (zie bijlage).

Vernieuwen met toekomst

Renoveren is een veelzijdige opgave. Aspecten als rendement, sociaal-maatschappelijke veranderingen, behoud van architectuur en milieu moeten meegewogen worden in de planmatige aanpak van voorraadbeheer. Nieuwe technieken en herwaardering van het bestaande bieden nieuwe kansen.

Renovatie & Onderhoud 2007 gaat specifiek in op het technisch, functioneel en economisch verlengen van de levensduur van gebouwen, tot op gebouwniveau. De beurs toont oplossingen die bijdragen aan de verbetering van de prijs-kwaliteitverhouding.

Thema-exposities
Het concept van Renovatie & Onderhoud 2007 biedt ruimte voor verschillende manieren van kennisoverdracht. Er zijn niet alleen stands maar ook workshops, exposities en voordrachten.

Zo zijn er voor de editie van 2005 onder meer drie gerenoveerde voorbeeldwoningen gebouwd met ieder een ander niveau van afwerking en comfort.

Komend jaar zijn exposities met thema´s te zien als

  • ´efficiënte onderhoudssystemen´,
  • ´ruimer wonen´ en
  • ´mooi in eenvoud´.

De studiemiddagen gaan over levensduurverlenging en consumentgericht onderhoud en renovatie. Om alle activiteiten en de verwachte groei van het aantal exposanten de ruimte te geven is er nu 10.000 m2 beschikbaar.

Renovatie & Onderhoud 2007 is

woensdag 9 mei 2007 open van 12.00 tot 21.00 uur.
donderdag 10 en vrijdag 11 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met
Johan Heystek, manager Bouwbeurzen,
tel. (073) 629 39 39 of j.heystek@libema.nl.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl