Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 november 2006

Glazen vliegveld Warschau

Glaverbel, hoogvlieger op luchthavens over de hele wereld

Het is een indrukwekkende reeks: tot nu toe kozen al meer dan 30 luchthavens in een twintigtal landen voor glas van Glaverbel. Omwille van de uitstekende prestaties op het gebied van geluidsisolatie, zonregulering, warmte-isolatie en veiligheid, omstandigheden die in dergelijke gebouwen nu eenmaal onmisbaar zijn. Onder de meest recente exotische realisaties kunnen we de internationale luchthaven van Bangkok in Thailand en de controletoren op de luchthaven Rodriguez van Mauritius rekenen.
Ons allerlaatste project, de luchthaven van Warschau, is het grootste project in Energy NT beglazing ter wereld.

Wanneer je over de rollerbanen loopt die de passagiers naar hun instapplaatsen voor de meest uiteenlopende bestemmingen voeren, kun je je nog maar moeilijk een vliegveld voorstellen zonder glas. Dat heeft alles te maken met het feit, dat ontwerpers voor dergelijke projecten heel goed beseffen, dat licht vrij baan moet hebben. Dat je naar hartelust je ogen de kost moet kunnen geven om niets te missen van de fascinerende wereld van vliegtuigen en landingsbanen. Het lawaai waarmee vliegvelden gewoonlijk worden geassocieerd, krijgt binnen geen enkele kans. Het is dan ook aan de geluidwerende eigenschappen van moderne, hedendaagse beglazing te danken dat zelfs op luchthavens de gevels tegenwoordig volledig uit glas kunnen worden opgetrokken.

Ons meest recente project is de internationale luchthaven van Warschau, het grootste project tot nu toe met Energy NT beglazing. Niet voor niets heeft deze beglazing een prijs gewonnen in de innovatiewedstrijd op Batimat: het is het enige type beglazing met hardbare coating voor zowel warmte-isolatie als zonregulering. De gekozen samenstelling in dubbele beglazing – Energy NT 10 mm – 16 mm argongevulde spouw - Stratophone gelaagd glas 66.1 – combineert een perfecte lichtdoorlaat, een hoog niveau van warmte-isolatie en zonregulering, een doeltreffende geluidswering en bescherming tegen verwondingen.

Zijn unieke opbouw onttrekt kolommen en constructies in het gebouw aan het oog, zodat de neutraliteit van de beglazing helemaal tot leven komt. Het feit dat een aantal ramen aan intense zonnestraling worden blootgesteld, maakte dat een speciale siliconen randafdichting moest worden toegepast in plaats van de standaard polyurethaan afdichting.

Dit complexe project vereiste een absolute beheersing van alle schakels tussen glasfabricage, harding en assemblage in dubbele beglazing.

Glaverbel levert met dit project meer dan ooit het bewijs dat ze leider is op het gebied van coatings.

meer info: Yourglass

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl