Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 november 2006

Achmea in Zwolle met Rollecate

Rollecate maakt snelle bouw Achmea-kantoor mogelijk dankzij unieke logistiek

Momenteel verrijst in hoog tempo het nieuwe kantoor voor zorgverzekeraar Achmea in Zwolle. Het markante blauwe gebouw met een BVO van 19.000 m_ wordt opgebouwd als twee met elkaar verbonden gebouwen met resp. 10 en 5 bouwlagen, de "Achmeatoren'' krijgt een hoogte van circa 40 meter.

Bijzonder aan de realisatie van dit unieke bouwwerk is de elementengevel, en het daarbij behorende logistieke proces van productie tot en met montage. Het bijzondere bouwproces maakt het mogelijk om een zeer snelle, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige uitvoering te realiseren.

Elementengevel van Rollecate

De markante gevel wordt compleet voorzien van glas en panelen geplaatst tegen de prefab achterconstructie en wordt geplaatst zonder steigers. De gevel bestaat uit een borstwering van aluminium cassettes en een doorzichtgedeelte met hoogwaardige zonregulerende beglazing. Verantwoordelijk voor de gevel is gevelbouwer Rollecate uit Staphorst.

Rollecate plaatst de gevelelementen compleet afgemonteerd en voorzien van vlakvulling. Deze worden met een kraan in het werk getild waardoor een snelle, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige uitvoering ontstaat. Behalve de wijze van montage van de complete elementen is ook de aanlevering op de bouw bijzonder. De complete elementen worden horizontaal in containers aangeleverd waarna deze in verticale toestand gehesen worden. In verticale toestand kunnen de elementen vervolgens naar de juiste plaats gehesen en gemonteerd worden.
Omdat de montage van de elementen per laag gebeurt is goede logistiek noodzakelijk zodat elementen in de juiste volgorde aangeleverd worden en de bouw continue kan doorlopen.

Rollecate BV
tel: 0522-467000
site: www.rollecate.nl
mail: mail@rollecate.nl

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl