Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

10 december 2006

DHV verwerft contract voor ontwerp zonnecellenfabriek ARISE

ARISE Technologies Corporation uit Canada heeft DHV geselecteerd voor het volledige ontwerp van haar nieuw te bouwen 80 MW zonnecellenfabriek in Bischofswerda, Duitsland.

DHV is verantwoordelijk voor het complete ontwerp van de fabriek: architectuur, bouwtechniek, gebouwgebonden installaties en procesgerelateerde installaties.

Daarnaast verzorgt DHV ook de hook-up en bouwbegeleiding. De 80 MW zonnecellenfabriek heeft een bvo van 13.000 m2, verdeeld over 2 bouwlagen. Medio april 2008 moet de fabriek klaar zijn voor productie.

Ian MacLellan, President en CEO van ARISE: "Het engineering contract is toegekend aan DHV omdat zij al meerdere solar productiefaciliteiten heeft gebouwd, sterke referenties heeft, flexibel en onafhankelijk is en het best de behoeften van ARISE begrijpt. DHV's aanzienlijke ervaring in het bouwen van state-of-the-art productiefaciliteiten zal van onschatbare waarde blijken te zijn."

Op dit moment wordt ook een door DHV ontworpen zonnecellenfabriek voor Photovoltech in Tienen, België, gebouwd. In 2004 heeft DHV ook het functioneel ontwerp gemaakt voor de eerste productiefaciliteit van Solland Solar op bedrijventerrein Avantis, Heerlen/Aken.
---

DHV - is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat diensten verleent en duurzame oplossingen aanbiedt op de gebieden Mobiliteit, Bouw en Industrie, Water, Ruimtelijke Inrichting en Milieu, Luchthavens.

ARISE Technologies - is dedicated to accelerating the use of solar energy in mainstream North American markets. The Company's shares are listed on the TSX Venture Exchange under the symbol APV and on the Frankfurt Open Market Exchange under the symbol A3T.

Additional information is available at www.arisetech.com and www.sedar.com.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl