Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 december 2006

Holonite - composietsteen

Holonite biedt verrassende mogelijkheden met composietsteen voor architecten en ontwerpers

Holonite, producent van composietsteen voor onder andere deur- en raamdorpels, verrast de ontwerpwereld. Het duurzame materiaal vormt nu een inspiratiebron voor ontwerpers en architecten. Holonite speelt in op de vraag naar nieuwe duurzame materialen die een veelzijdige en authentieke uitstraling aan ontwerpen kunnen geven. Zij presenteert de toepassingen tijdens de Bouwbeurs in februari 2007.

Holonite speelt onder meer in op de trend van ambachtelijke detaillering in nieuwbouwprojecten. Architecten en ontwerpers kunnen met Holonite specifieke (gevel)elementen uit de jaren ‘30 en andere stijlperiodes met Holonite vormgeven.

De kracht van het materiaal zit in de detaillering en in combinaties met andere materialen zoals metselwerk, hout en of gevelbekleding. Raamdorpels, dagstukken, lateien, doorlopende speklagen, gevelplinten en gevelornamenten behoren onder meer tot de mogelijkheden.

Onderscheidend
De technische kennis van Holonite in combinatie met de vormvrijheid van het composietsteen maken het uiteindelijke ontwerp onderscheidend. Holonite wordt gemaakt in een gietproces met veel vorm-, kleur- en textuurvrijheid.

Public en private design
De brede toepasbaarheid van het composietsteen kent twee richtingen; public design, zoals parken en plantsoenen en private design zoals vijverpartijen. Ook het vervaardigen van ornamenten is denkbaar. Ter illustratie heeft Holonite van deze nieuwe toepassing vijf sculpturen vormgegeven. Achter deze sculpturen en hun benaming schuilen nieuwe productlijnen die de bouwwereld zal verrassen en een ongekend aantal nieuwe mogelijkheden zal bieden. Holonite presenteert de sculpturen tijdens de Bouwbeurs.

Historie en toekomst
Holonite is groot geworden met prefab producten voor de bouw. Ze produceert van oudsher diverse typen raam- en deurdorpels. Afgelopen jaren ontdekte de producent dat er met Holonite veel meer kan op vlakken waar vormgevers behoefte aan hebben. Het Holonite productieproces biedt deze mogelijkheden. Enkele stuks, kleine series, massaproductie in grote of kleine vormen met grote kleur en textuurvrijheid. Holonite transformeert van producent die producten levert, naar een organisatie die vormgeving stimuleert.

meer info: Holonite - Bouwbeurs

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl