Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 december 2006

Handleiding voor beheersing schade door ziekten en plagen in biologische teelt

Voor het nieuwe teeltseizoen is er een handleiding voor de beheersing schade door schimmels, insecten en slakken in de biologische akkerbouw en vollegrondsgroententeelt. In deze handleiding staan de belangrijkste strategische en structurele maatregelen om schade van schimmels, insecten en slakken zo goed mogelijk te beheersen. De handleiding is een initiatief van het Team Biologische Landbouw van DLV Plant en is tot stand gekomen in samenwerking met PPO en leden van de productwerkgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroenten van Bioconnect.

De handleiding bevat een overzicht van de belangrijkste gewassen in de biologische akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt en gaat in op de belangrijkste schadeverwekkende schimmels, insecten en slakken. Daarbij worden telkens de belangrijkste structurele maatregelen vermeld, waarbij de laatste stand van onderzoekresultaten zoveel mogelijk is verwerkt. Tevens komen de mogelijke curatieve maatregelen aan de orde, waarbij wordt aangegeven wanneer en hoe deze middelen zijn te gebruiken In de handleiding worden ook de belangrijkste ziekten en plagen omschreven en waar nodig wordt dat geïllustreerd met een foto of schets.

Ook voor 'gangbare' telers biedt de handleiding belangrijke kennis en informatie, stelt DLV Plant. Dat geldt in principe voor alle gewassen en in het bijzonder voor de gangbare teelt van 'kleine gewassen', waarvoor vaak geen of onvoldoende chemische middelen beschikbaar zijn.

De Handleiding beheersing schade door ziekten en plagen is te vinden op de website van het Team Biologische Landbouw van DLV Plant.

meer info: DLV Plant

bron: AgriHolland B.V.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl