Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 januari 2007

Toolkit duurzame woningbouw

Toolkit duurzame woningbouw
voor ontwikkelaars, gemeenten en ontwerpers

De succesvolle Toolkit duurzame woningbouw is geactualiseerd. De vernieuwde versie is aangepast aan de EPC-verlaging. Ook is deze editie aangevuld met nieuwe en verbeterde concepten. De Toolkit duurzame woningbouw biedt een praktische handreiking bij het voldoen aan de eisen van de overheid en de communicatie met de bewoners van duurzame woningen.

Verbeteringen
De nieuwe Toolkit is op een aantal fundamentele punten verbeterd: referenties voor woningen met een EPC van 0,8, nieuwe energieconcepten en gezondheidsconcepten, herziene materiaalconcepten, IFD-concepten en GPR-scores bij concepten. Daarbij is de Trias Energetica nadrukkelijk gevolgd.

Nieuwe website
De site www.toolkitonline.nl is ook aangepast. Hierop staan actuele nieuwsberichten, voorbeeldprojecten, verdiepings-artikelen en aanvullende informatie. Zes keer per jaar verschijnt er een gratis digitale nieuwsbrief met wetenswaardigheden rond de Toolkit.

Concepten
Ambities die worden nagestreefd in de woningbouw zijn vertaald in pakketten
samenhangende maatregelen, die worden gepresenteerd in de vorm van concepten. Deze concepten zijn uitgewerkt voor verschillende ambitieniveaus. Aan de hand van deze concepten is inzicht verkregen in de samenhang tussen maatregelen, maar ook in de consequenties van het toepassen ervan voor het ontwikkelproces en wat betreft financiën.

Integreren van doelstellingen
De belangrijkste doelgroep zijn de projectontwikkelaars in de woningnieuwbouw. Het instrument is een hulpmiddel bij het integreren van diverse programmatische doelstellingen in het ontwerp van hun projecten. Daarnaast dient het als informatiebron bij het sturing geven aan de praktische uitwerking van de gewenste doelstellingen en om risico’s te kunnen beheersen. Voor anderen, zoals gemeenten, architecten en adviseurs, kan de Toolkit een hulpmiddel zijn om inzicht te krijgen in welke prestaties van de ontwikkelaar reëel kunnen worden verlangd, en wat de eventuele meerkosten zijn.

Initiatief
De Toolkit is ontwikkeld door het ministerie van Economische zaken, SenterNovem en BAM Vastgoed als aanzet tot een toetsingskader voor projectontwikkeling van duurzame woningbouw. De initiatiefnemers willen met deze Toolkit het vakgebied van projectontwikkeling nog boeiender maken. Zij streven ernaar dat de komende jaren nieuwe edities van de Toolkit
verschijnen, die telkens worden aangepast.

Bestelgegevens
Auteurs : Pieter Hameetman, Frans de Haas, Ad van der Aa
Verschijning : december 2006
ISBN : 978-90-75365-78-8
Pagina’s : 433
Prijs : € 49 (prijs is incl. btw en excl. verzendkosten)

Toolkit duurzame woningbouw is te bestellen bij:
Uitgeverij Æneas,
postbus 101, 5280 AC BOXTEL,
tel 0411-65 00 85, fax 0411 65 00 80,
e-mail: info@aeneas.nl of website www.aeneas.nl.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl