Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 januari 2007

slim slide profiel

De Kock Van Gelder introduceert Slim Slide schuifraam

Raam- en kozijnfabrikant De Kock Van Gelder zet op de internationale bouwbeurs 2007 een nieuwe generatie schuiframen in de markt onder de naam Slim Slide. Het schuifraam is ontwikkeld in samenwerking met architecten en bouwinnovatiebureau Aldus. Met een slanke detaillering gaat het Slim Slide schuifraam in op de vraag naar bouwproducten die een strakke vormgeving van gevels en interieurs combineren met de meest recente eisen in de wet- en regelgeving.

De Slim Slide schuiframen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen en onderhoudsarm, gebruikersvriendelijk en inbraakwerend. Ze hebben hoge thermische en akoestische isolatiewaarden. Door de ranke profielen zijn grotere lichtopbrengsten mogelijk dan met traditionele kozijnen. De slanke vormgeving is niet slechts weggelegd voor de kleine kozijnmaten: ook bij grote afmetingen is nog er steeds sprake van zeer subtiele profielen.

Plastiek in de gevel
Niet alleen in vooroorlogse en monumentale architectuur, maar ook in huidige nieuwbouwproductie neemt de vraag om slanke kozijnen toe. Architecten kiezen graag voor een uitgekiende detaillering en de Kock van Gelder speelt met het Slim Slide schuifraam op beide wensen in. Met de dunne profilering van het Slim Slide schuifraam komen glasvlakken extra tot hun recht en is er meer plastiek in de gevel. Doordat de Slim Slide schuiframen geproduceerd worden met doorzichtmaten tot 2600x1800 mm is er in het interieur bovendien tot 25% meer lichtopbrengst mogelijk. Een meer subtiele vormgeving dus, en maximalisering van het binnen-buiten gevoel. Geschikt voor nieuwbouw én renovatie.

Uitgekiende detaillering
Het Slim Slide schuifraam is opgebouwd met ruiten HR++ isolatieglas die, met wieltjes, over een thermisch onderbroken aluminium profiel onderin het kozijn schuiven. Het kozijn is leverbaar in FSC-gecertificeerd hout. Hout blijft de basis van het raamsysteem en daarmee bepalend voor de uitstraling. Naast hout zijn aluminium en kunststof ingezet om hun specifieke positieve eigenschappen. Het is een harmonieus samenspel. Aan de zijkant worden de ruiten opgevangen door een kunststof zijstijl. De dubbele kierdichting en de geluidwerende beglazing zorgen voor een goede geluidsisolatie.

Gebruikersvriendelijkheid voor een brede doelgroep was een van de ontwerpcriteria voor de Slim Slide. Het rolgeleidingssysteem onder de ruit zorgt er derhalve voor dat er weinig kracht nodig is om het raam open of dicht te schuiven. Het raam is volgens het Convenant Gevelonderhoud van binnenuit bewasbaar.

Procesmatige vernieuwing
Met de nieuwe Slim Slide schuiframen sluit De Kock Van Gelder aan bij de trend in architectuurland om steeds preciezer te detailleren. En daar is veel energie in gestoken. Verkoopleider Berend Groeneveld: “Na een ontwikkelingstraject van ruim twee jaar met partijen als Aldus bouwinnovatie en Syntens ben ik trots dat we dit nieuwe schuifraam nu in de markt kunnen zetten. Wij zien Slim Slide als de start van een nieuwe generatie schuiframen. Door goed te luisteren naar vragen uit de markt zullen we de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van dit fraaie schuifraam blijven vergroten.”

De Kock Van Gelder heeft onlangs het machinepark van de kozijnfabriek fors vernieuwd. Daarmee zijn de fabricageprocessen van de Slim Slide schuifraam vrijwel geheel geautomatiseerd. Groeneveld: “Waar we vroeger meerdere mensen nodig hadden, bedient nu één man het hele proces tot het opsluiten van de kozijnen. Bovendien wordt de machinestraat online aangestuurd vanuit de werkvoorbereiding ”. De eerste Slim Slide schuiframen zullen worden toegepast in een renovatieproject voor een woningbouwvereniging in Dordrecht.

meer info: De Kock Van Gelder - bouwbeurs 2007

Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl