Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

17 januari 2007

Architectuur in staal

Architectuur-prijsvragen van Corus - Europese Kalzip Student Award 2007.

Kalzip, onderdeel van Corus, lanceert de Europese Kalzip Student Award 2007 onder het motto "Wrap a building".

Architectuurstudenten uit heel Europa worden uitgenodigd om aan deze prijsvraag deel te nemen. De studenten krijgen de kans hun innovatieve ideeën op het gebied van metalen dak- en gevelbekleding te presenteren. Studenten kunnen zich online registeren tot 15 maart 2007 via www.kalzip-studentaward.com. Het werk moet op 13 april 2007 ingeleverd zijn.

Wereldwijd erkende architecten kozen eerder Kalzip voor hun vooraanstaande ontwerpen, zoals het nieuwe Barajas Airport in Madrid, ontworpen door de Richard Rogers partnership en het BMW Central Plant Building in Leipzig, Duitsland, door Zaha Hadid. Onder begeleiding van dit bedrijf met 38 jaar ervaring als leverancier van metalen gebouwbekleding in meer dan 40 landen in de wereld, worden studenten uitgedaagd vraagtekens te zetten bij de functies van de huid van een gebouw en wellicht zelfs die functies opnieuw te definiëren.

Studenten kunnen uit de volgende onderwerpen kiezen:

 • Gevel,
 • Dak,
 • Hybride materialen en
 • Verbetering van bestaande systemen.

en moeten het complexe samenspel van factoren in beschouwing nemen als ecologie, lichtdoorlatendheid, geometrie, oppervlaktestructuur, aanpassing aan de (natuurlijke) omgeving en diversiteit of standaardisering in industriële massaproductie.

De inzendingen zullen door een jury, die bestaat uit vooraanstaande Europese architecten, beoordeeld worden, gebaseerd op de volgende criteria:

 • Creativiteit,
 • Visie,
 • Functionaliteit,
 • Technologie,
 • Toekomstgerichte ontwikkelingen en
 • Marktrijpheid.

Prijzen
Door je aanmelding zul je deelnemen in het toepassen van producten in een zeer competitieve wereldmarkt met de kans om bewustheid en aandacht te vragen voor je ontwerpcapaciteiten. De mogelijkheid bestaat dat je idee onderdeel wordt van het Kalzip productenpalet met het vooruitzicht om toegepast te gaan worden in de internationale architectuur.

De twee eerste prijswinnaars zullen niet alleen een som geld winnen, maar krijgen ook de kans om stage te lopen bij het Weense kantoor van COOP HIMMELB(L)AU.

De uitreikingsceremonie en de tentoonstelling van de wedstrijdresultaten zullen eind april 2007 plaatsvinden in het Duitse Architecten Centrum (DAZ) in Berlijn. Je werk zal brede aandacht van de internationale media krijgen en zal samen met andere winnende inzendingen op de Kalzip website gepubliceerd worden.
Voor meer informatie: www.kalzip-studentaward.com


Corus Student Architectural Award 2007
Onder het motto "H2Ouse-living on the water" kondigt Corus met trots de 19e Corus Student Architect Award aan. Met deze prijsvraag, die voorheen bekend stond als Undergraduate Student Awards, geeft Corus studenten uit heel Europa de kans om in totaal £5.000 te winnen.

Deze prijsvraag wordt ondersteund door

 • het Steel Construction Institute (SCI),
 • de British Constructional Steelwork Association limited (BCSA) en
 • The Architect's Journal. RIBA Education staat achter de competitie.

Het doel van deze prijsvraag is hoofdzakelijk om architectuurstudenten te stimuleren om op een innovatieve manier staal te gebruiken in hun ontwerpen en daarvan te leren. Je wordt uitgedaagd om het gebruik van staal in de woonomgeving te onderzoeken, juist daar waar water een belangrijke en soms bedreigende rol speelt.

Hoe kunnen de eigenschappen van staal optimaal benut worden?
Door het thema "H2Ouse - living on the water" krijg je de kans je te verdiepen in de complexe problematiek van het leven met almaar stijgende waterspiegels en de dreiging van overstroming. Een onderwerp dat Nederlandse studenten op het lijf geschreven zal zijn.

Architectuur studenten uit heel Europa worden uitgenodigd om aan deze prijsvraag deel te nemen. In de hier te downloaden instructies en via onderstaande link vind je meer informatie over deelname en inschrijving.
www.corusconstruction.com/en/news_and_events

Bedrijf: Corus Bouw - kalzip-studentaward

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl